magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

USE THE C!TY festival začína už 25. mája, zapojte sa aj vy
@ Kultúra -> Podujatia      May 23 2011 - 08:09 GMT

Hľadajú sa dobrovoľníci, tanečníci, beatboxeri, básnici ale aj lenivci, ktorým sa nechce chodiť na koncerty. Animovaná fasáda hotela Hilton, strhujúci tanec s bagrom, tanečné hip-hop predstavenia a mnoho ďalších akcií počas minuloročného USE THE C!TY festivalu presvedčilo aj tých najzarytejších skeptikov, že takýto festival do nášho mesta patrí. Nezisková organizácia Košice  - Európske hlavné mesto kultúry 2013 vyhlasuje výzvu na zapojenie sa do festivalu pre všetkých, ktorí sa v tomto ročníku chcú stať jeho aktívnou súčasťou.

Spoznajte zákulisie festivalu USE THE C!TY, zapojte sa do organizačného tímu počas celého priebehu, alebo len časti festivalu (25. - 29.5.2011), ako dobrovoľníci, alebo sa nechajte strhnúť tohtoročnými novinkami a objednajte si koncert k vám domov.  Hudobníci zahrajú 28. mája v domácnostiach, inštitúciách, spoločenských miestnostiach, kdekoľvek, kde chcete pozvať svojich priateľov a susedov a spoločne si tak s hudbou spríjemniť sobotňajšie popoludnie.

„Zapojiť sa je jednoduché. Hudobné zoskupenia si záujemcovia môžu vybrať z nášho zoznamu na stránke www.usethecity.sk, následne mám pošlú objednávku na adresu [email protected] a my im potvrdíme čas koncertu, najneskôr do 24.mája." Uviedla Jana Krajkovičová z tímu Košice 2013,n.o..

Príležitosť zapojiť sa majú aj básnické talenty, SLAM POETRY je pre nich ako stvorené, pričom to nie je autorské čítanie či recitačná súťaž. Autori - performeri by sa mali zamerať na to, čo a ako chcú vypovedať. Ideálnym prípadom je výraz, ktorý stojí na pomedzí poézie, performance, divadla. Dôležitá je pritom hlavne komunikácia s divákmi. SLAM POETRY v Kasárňach/Kulturparku zažijeme už 28. mája od 17.00. hod a víťaz  pocestuje na festival Bažant Pohoda 2011.Tímoví hráči so zmyslom pre orientáciu si zasa budú môcť zasúťažiť v mestskej hre a spoznať sídlisko Terasa. Súťaž MOZOG TERASY sa bude konať 26. mája od 15:30 - 18:30 na Terase. Prihlášky na SLAM POETRY a do mestskej hry je takisto potrebné zaslať  na adresu [email protected].

A nakoniec jedinečná príležitosť pre streetdancerov a beatbox

V spolupráci s D.S. STUDIO sa v rámci festivalu USE THE C!TY bude konať špeciálna SDK. EUROPE BATTLE EAST EUROPE Preselection 2011, ktorá sa uskutoční 28. mája v Kasárňach/Kultruparku. Víťazi získajú možnosť pokračovať na súťaži SDK. (Street Dance Kemp) Europe 2011 - najprestížnejšom letnom svetovom stretnutí street dance pri Brne, na ktorom sa zúčastňujú top tanečníci a medzinárodné tímy z celého sveta. Viac informácii na www.ds-studio.sk.

„Tak ako každý rok, znova dávame možnosť všetkým tanečným školám a skupinám zúčastniť sa otváracieho večera, na záver ktorého vystúpi známy francúzsky tanečník YUGSON v jeho house dance show. Program začína 25.5.2011 o 19:30 v Kadsárňach/Kulturpark. Svoju šou môžu tanečníci prihlásiť na [email protected]," upresnila Krajkovičová. Pre záujemcov sú pripravené aj tanečné workshopy s Yugsonom, viac info na www.ds-studio.sk, alebo tvorivé dielne beatboxu pre širokú verejnosť, info na www.usethecity.sk. Štyria najlepší účastníci workshopu beatboxu budú mať možnosť zúčastniť sa krátkeho battle na úvod tanečného finále.

Čakajte nečakané, www.usethecity.sk

Zdroj: http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/use-the-c-ty-festival-zacina-uz-25-maja-zapojte-sa-aj-vy

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]