magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 1.06.2011
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 02 2011 - 09:15 GMT

Dvaja mladiství Trebišovčania obvinení z lúpeže

Trebišovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže (trestná sadzba 7 až 12 rokov- v ich prípade znížená na polovicu) obvinil dvoch 16-ročných mladíkov z Trebišova – Miroslava a Mikuláša. Títo dňa 11.05.2011 okolo 14.15 hod. v Mestskom parku  v Trebišove lúpežne napadli štyri dievčatá z okr. Trebišov – 14-ročnú Dianu, 14-ročnú Martinu, 14-ročnú  Alexandru a 13-ročnú  Natáliu,  od ktorých pod hrozbou násilia požadovali vydanie peňazí. Jedno z dievčat im vydalo hotovosť  1,20 €. K zraneniu dievčat nedošlo. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Jeden sa vyhrážal manželke, druhý matke   

Z prečinu nebezpečného vyhrážania (trestná sadzba až 3 roky) bol obvinený 41-ročný František z Košíc, ktorý v utorok okolo 22.30 hod. v byte na Galaktickej ulici v Košiciach pod vplyvom alkoholu vulgárne nadával svojej 44-ročnej manželke a vyhrážal sa jej zabitím. Ženu aj fyzicky napadol a spôsobil jej zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Svojím konaním u nej  vzbudil obavu o život a zdravie. Obvinený je stíhaný na slobode.

Z toho istého prečinu bol obvinený 53-ročný Ladislav z obce Trstené pri Hornáde (okr. Košice- okolie), ktorý včera o 20.00  hod. pod  vplyvom  alkoholu  prišiel do domu svojej 86-ročnej matky v tej istej obci a chcel ju udrieť hrncom po hlave. Dôchodkyňa sa  stihla  uhnúť,  avšak hrncom ju viackrát trafil do rúk, ktorými sa proti útoku bránila. Muž v zúrivosti rozbil sošku a začal matke vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej zabitím. Nakoľko obvinený bol už v minulosti súdne trestaný  za násilnú trestnú činnosť, žena mala dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Štyria maloletí chlapci sa vlámali do motorestu, trestu sa vyhnú

Policajti OO PZ Pavlovce nad Uhom vypátrali páchateľov, ktorí sa v noci z 20.05. na 21.05.2011 po rozbití okna vlámali do motorestu v obci Palín (okr. Michalovce). Z neho odcudzil 20 ks pohárov a 10 fliaš alkoholu, čím majiteľovi spôsobili škodu 105,- €. Išlo o štyroch maloletých chlapcov vo veku 12 a 13 rokov z obce Stretava. Vzhľadom k ich veku nebudú trestné stíhaní.  

Vykradnutý neobývaný dom i dve novostavby

Neznámy páchateľ v dobe od 25.05. do 01.06.2011 po rozbití okna vošiel do neobývaného rodinného domu v obci Zemplínske Kopčany (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil plynovú gamatku, bojler, umývadlo, plávajúcu podlahu, vchodové dvere so zárubňou a rôzne zariadenie domu. Majiteľovi spôsobil škodu 3.950,- €.

V noci z utorka na stredu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do plechovej garážovej búdy stojacej vedľa novostavby rodinného domu  v lokalite Vyšný Lorinčík v Košiciach, odkiaľ odcudzil jeden pár pracovných topánok. Následne sa vlámal do zadnej časti novostavby rodinného domu a odniesol si elektrické medené káble, mosadzné regulačné ventily a mosadzný regulátor a tiež poškodil rozvodnú skriňu a potrubie regulátora ústredného kúrenia. Majiteľovi vznikla krádežou škoda 1.500,- € a poškodením škoda 300,- €.

V tom istom čase a v tej istej lokalite sa neznámy páchateľ vlámal aj do ďalšej novostavby rodinného domu, odkiaľ odcudzil elektroinštalačné káble, rozdeľovač podlahového kúrenia s ventilmi, predlžovacie a inštalačné káble a tiež poškodil elektroinštalačné rozvody, skrinku rozdeľovača kúrenia a rozvody podlahového kúrenia (škoda 1.900,-€).

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]