magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 20. 06. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 22 2011 - 10:07 GMT

Dvaja Košičania obvinení z podvodu

Z obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva (trestná sadzba 10 až 15 rokov) košický policajný vyšetrovateľ obvinil 54-ročného Pavla a 37-ročnú Dagmar z Košíc. Obvinení dňa 02.10.2007 ako konatelia košickej spoločnosti vystavili zmenku na sumu 6.600.000,-Sk v prospech dvoch Košičanov, ktorá bola splatná do 30.09.2008 na účet vedený v banke, avšak nedodržaním uvedenej lehoty splatnosti a neuvoľnenia záložného práva zriadeného bankou k založenej nehnuteľnosti nachádzajúcej sa v Košiciach na Kováčskej ul. sa hodnota zmenky v zmysle dohody zmenila na sumu 8.800.000,-Sk, ktorá takto bola splatná dňa 12.02.2011. K úhrade zmenky nedošlo ani po niekoľkých písomných výzvach a upovedomeniach, čím poškodeným Košičanom vznikla spomínaná škoda. Obvinení sú stíhaní na slobode. 

Poškodil bránu i sochu

Košickí  policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 20-ročného Matúša z Košíc, ktorý v nedeľu na Mliečnej ulici v Košiciach na oplotení areálu firmy poškodil bránu a jej elektrické ovládanie, následne poškodil sochárske dielo od akademického sochára a rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách dielne. Košickej firme spôsobil škodu 2.550,- €.  

Ulakomil sa na motocykel

Poverený policajt OO PZ Čaňa z prečinov krádeže, poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody obvinil 27-ročného Slavomíra z obce Geča (okr. Košice –okolie), ktorý dňa 12.03.2011 neoprávnene vnikol na oplotený pozemok obývaného rodinného domu  v obci Valaliky tak, že ťahaním otvoril uzamknutú garážovú bránu. Z garáže odcudzil terénny motocykel KTM 250, čím majiteľovi spôsobil škodu 500,- €. 
 

Dvaja „navštívili“ tú istú  chalupu v Úhornej

Policajti OO PZ Gelnica vypátrali a z prečinov  krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 20-ročného Alojza z obce Úhorná, ktorý koncom januára neoprávnene vošiel na pozemok chalupy v tej istej obci, rukou vytlačil dvojkrídlové okno vedúce  na verandu, vošiel dnu a odcudzil  prenosný televízor. Majiteľke z Piešťan spôsobil celkovú škodu cca 450,-€.  

 Koncom apríla do tej istej chalupy cez otvorené okno verandy vošiel aj 15-ročný Pavol z Úhornej a odcudzil  paplón,  mydlo a zápalky (škodu cca 50,-€). Tým istým spôsobom do nej vošiel aj v máji, pričom nič neukradol, ale v elektrickej  sieti si nabil  svoj  mobilný telefón. Aj Pavol bol obvinený z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody a bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie.  

Vykradnuté  tri autá 

Neznámy páchateľ sa včera popoludní na parkovisku pri OC na Humenskej ulici v Michalovciach po rozbití okna na pravých predných dverách vlámal do osobného motorového vozidla zn. VW Passat a z interiéru vozidla odcudzil kabelku. V nej mal 27-ročný Michalovčan dva mobilné telefóny, obrúčku z bieleho zlata a dva zväzky kľúčov (celková škoda 900,-€).  

Včera popoludní sa neznámy páchateľ po rozbití sklenenej výplne ľavých zadných dverí vlámal do motorového vozidla zn. Renault Kangoo, zaparkovaného na Buzuluckej ulici v Košiciach a ukradol kabelku s osobnými dokladmi, dokladmi od vozidla, retiazkou zo žltého kovu a mobilným telefónom. Majiteľke z Košíc vznikla škoda 743,-€.  

Na poli za obcou Čeľovce (okr. Trebišov) včera medzi 08.30 a 13.00 hod. neznámy páchateľ prišiel k zaparkovanému motorovému vozidlu zn. Peugeot Boxer, na vodičových a zadných dverách poškodil zámky, následne vošiel do kabíny vozidla, kde z palubnej dosky vytrhol a odcudzil navigáciu. Tiež ukradol notebook a mobilný telefón, čím majiteľovi z Českej republiky spôsobil krádežou škodu 1.656,-€ a poškodením vozidla škodu 3.272,-€.  
 
 Ženu olúpil na pošte

Spišskonovoveský  policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 36-ročného Jána z Mníška nad Hnilcom. Tento včera o 13.00 hod. na pošte v tej istej obci po tom, ako mu 54-ročná Mária vrátila časť dlhu vo výške 50,- €, k nej zozadu pristúpil, chytil ju za ruky, pritisol k sebe, násilím jej roztvoril päsť a vytrhol z ruky peniaze v sume 178,-€. Potom ju pustil a utiekol von na ulicu. K zraneniu poškodenej nedošlo. Obvinený je stíhaný na slobode.
 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]