magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Café Erópa / LEN KVALITNÉ VYSOKÉ ŠKOLY SI ZASLÚŽIA PODPORU ŠTÁTU
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 28 2011 - 12:16 GMT

Súhlasíte, alebo ste proti? Príďte na verejnú debatu - vypočuť si argumenty odborníkov, diskutovať a vytvoriť si názor! Pri priležitosti konca školského roka sa na debatách Café Európa zastavíme pri téme vzdelania. Rastú vysoké školy na Slovensku ako huby po daždi? Majú VŠ diplomy rovnakú hodnotu? Respektíve spôsobuje veľký počet vysokých škôl devalváciu hodnoty VŠ štúdia a VŠ diplomov? Má štát podporovať väčší počeť VŠ, aby bolo vyššie vzdelanie prístupné nie len pre elity, ale aj pre širšiu verejnosť? Alebo je pre Slovensko prospešnejšie, ak má menej, no kvalitné vysoké školy? Tieto a mnohé iné otázky si budeme klásť na najbližšej debate 29.O6. o 17. hodine - Café Európa Panta Rhei Palác kníh, Hlavná 72.

Debaty Café Európa sú zdarma a sú otvorené širokej verejnosti. V každej debate vystúpia dvaja odborníci na opozičných stranách názorového spektra. Úlohou jedného je tézu obhájiť, druhý sa ju snaží vyvrátiť.Priestor bude aj pre publikum, aby sa aktívne zapojilo do debaty a vyjadrilo názor na diskutovanú tému. Diskutujú: Dr.h.c. mult. prof. Ing. Juraj Sinay, DrSc. (prorektor pre vonkajšie vzťahy a marketing na TU v Košiciach, Vedúci Katedry bezpečnosti a kvality produkcie, Strojnícka fakulta TU v Košiciach) a Prof. JUDr. Peter Vojčík CSc. (vedúci katedry Občianskeho práva Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach, bývalý člen akreditačnej komisie)

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]