magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 30.06. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 30 2011 - 13:17 GMT

Vlámal sa do bistra, novinového stánku aj auta
Neznámy páchateľ sa v noci z utorka na stredu na Belehradskej ulici v Košiciach po rozbití sklenej výplne okna výkladu vlámal do bistra, odkiaľ ukradol finančnú hotovosť 1.500,- €. Pre majiteľa bistra spôsobil škodu 2.000,- €.

 Doposiaľ neznámy páchateľ sa v tom istom čase vlámal do bistra na Partizánskej ulici v Košiciach. Následne vylomil 5 výherných automatov, z ktorých ukradol finančnú hotovosť viac ako 2.700,- € ku škode košickej spoločnosti.

V tom istom čase sa neznámy páchateľ vlámal do novinového stánku na Polianskej ulici v Košiciach. Následne z neho ukradol nezistený počet cigariet rôznych značiek a košickej firme spôsobil škodu 1.000,- €.

 Včera okolo obeda na ulici Pri Plynárni v Košiciach sa neznámy páchateľ vlámal do osobného motorového vozidla zn. Audi A6, z ktorého ukradol kufrík s  rôznymi účtovnými dokladmi a dokladmi od vozidla (škoda 300,- €).  
 

Odhryzol mu peru
Spišskonovoveskí policajti z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva obvinili 28-ročného Igora zo Spišskej Novej Vsi. Tento začiatkom júna po predchádzajúcej hádke pri pohostinstve na Zimnej ulici v uvedenom meste fyzicky napadol 21-ročného miestneho muža. Tohto sotil na zem, pričom mu spôsobil zranenie zlomeninu záprstnej kosti ruky s dobou liečenia 28 dní. Následne fyzicky napadol aj jeho 16-ročného brata, ktorému počas vzájomnej bitky odhryzol časť hornej a dolnej pery, čím mu spôsobil zranenie s dobou liečenia 15 dní. V prípade preukázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Policajti objasnili podvod s autom
 Michalovskí  policajti objasnili prečin sprenevery v súbehu so zločinom poisťovacieho podvodu v štádiu pokusu a obvinili 33-ročného Vojtecha z Pavloviec nad Uhom. Tento v júli 2009 uzatvoril s bratislavskou leasingovou spoločnosťou zmluvu o prevode práv a povinností. Predmetom zmluvy bolo osobné motorové vozidlo zn. VW Touareg v hodnote 26.025,- €,  ktoré sa zaviazal ďalej splácať, pričom vozidlo v januári 2010 vyviezol na územie Ukrajiny. Toho istého dňa  sa vrátil na Slovensko bez vozidla a následne v marci 2010 oznámil na polícii jeho krádež. Zároveň požiadal poisťovňu o poistné plnenie, pričom k poistnému plneniu nedošlo. Poisťovni nevznikla žiadna škoda a bratislavskej leasingovej spoločnosti vznikla škoda 26.025,- €. Obvinenému mužovi v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Vyhrážal sa čašníčke
Z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva policajti obvinili 26-ročného Michala z Krompách, ktorý pred mesiacom v  bare  v obci Kluknava (okr. Gelnica) bezdôvodne vulgárne nadával obsluhujúcej čašníčke, pričom ju neustále obťažoval. Žene a jej rodine sa vyhrážal zabitím, ak to niekomu povie. Potom ju chcel udrieť, v čom mu zabránila. Týmto konaním u poškodenej ženy vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Obvinenému za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
 

Kradol vo firme aj v byte
Poverený  príslušník OO PZ Sečovce z prečinu krádeže obvinil 37-ročného Dušana zo Sečoviec. Tento začiatkom júna z areálu firmy v Sečovciach odcudzil kovový profil tvaru písmena „ L ". Následne ho chcel odpredať v zberných surovinách, pričom bol prichytený policajtmi. Miestnej firme tak spôsobil škodu cca 54,- €. Obvinený bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a preto mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až do dvoch rokov. 

Trebišovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 47-ročného Elemíra z Trebišova. Tento začiatkom júna vošiel do obytnej jednotky na Ternavskej ulici v Trebišove, otvoril vchodové dvere do bytu a následne odtiaľ odcudzil videokameru, DVD prehrávač a notebook. Majiteľovi vznikla škoda cca 720,- €. Za uvedený skutok mužovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. 

Dopravná  nehoda v Trebišovskom okrese
 Včera o 05.00 hod došlo medzi obcami Strážne a Veľký Horeš  v okrese Trebišov k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. Daewoo Tico, ktoré viedla 46-ročná vodička. Na priamom úseku cesty prešla do protismeru, následne zišla s vozidlom mimo vozovku a prevrátila sa v poli na strechu. Pri dopravnej nehode vodička utrpela zranenia s dobou liečenia do 42 dní, jej 20-ročná spolujazdkyňa sa zranila ľahko. Na vozidle vznikla škoda cca 700,- €. Vodičke bola odobratá vzorka krvi na zistenie požitia alkoholu. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Trebišovskí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]