magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dnes sa začal tábor mladých novinárov
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 11 2011 - 17:11 GMT

Detská organizácia FRIGO a Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov Košice organizujú od dnešného dňa do piatku 3. ročník prímestského tábora mladých budúcich novinárov. Jeho poslaním je zoznámiť deti so zaujímavým povolaním novinárov, a tiež dať im možnosť na vlastnej koži si vyskúšať, aké to je robiť s mikrofónom, kamerou, čo je dabing, ako sa „vyrábajú“ noviny, či čo sa skrýva za skratkou EHMK – Spots.

Dvadsať detí navštívi aj niektoré redakcie, zajtra (utorok) to bude predpoludním napríklad rozhlasové štúdio RTVS na Moyzesovej ulici, potom exkurzia do štúdia SAVID na Rázusovej ulici a deň uzavrie prehliadka redakcie Košického korzára. V stredu sa pozrú do štúdia TV Mistrál v Michalovciach. Vo štvrtok ich čaká výmenník Terasa na Ulici obrody, vyskúšajú si ako sa robí tlačová konferencia i čo musí urobiť štylistka, aby boli reportéri pred kamerou krajší. Chýbať nebudú ani „oddychovky“, napríklad návšteva košickej ZOO či rybníkov v Sennom. Na záver 5-dňového tábora čaká mladých novinárov vlastná výroba spravodajskej relácie TADAMoviny, čiže slovom i obrazom zachytené to, čo celý týždeň videli a zažili.
 

RO SSN Košice
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]