magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 13.07. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 14 2011 - 12:12 GMT

Dvaja muži obvinení  z výtržníctva

Poverený príslušník z prečinu výtržníctva (trestná sadzba až na dva roky) obvinil 40-ročného Ivana zo Sobraniec, ktorý dňa 21.06.2011 večer vzbudil verejné pohoršenie tým, že sa obnažoval na čerpacej stanici na  Michalovskej ulici v Sobranciach. 
Z toho istého prečinu bol obvinený aj 23-ročný Juraj z Košíc, ktorý v utorok okolo 22.00 hod. pri stánku s občerstvením na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach fyzicky a verbálne napádal 40-ročnú Zuzanu z Košíc. Spôsobil jej drobné zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové lekárske ošetrenie.  

Bez „vodičáku“  jazdil, nabúral a nafúkal

Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia (trestná sadzba až na dva roky) a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol obvinený 20-ročný Martin  z Košíc. Tento v utorok popoludní aj napriek tomu, že mal uložený zákaz viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov, viedol motorové vozidlo zn. Alfa Romeo po Ukrajinskej ulici v Košiciach. Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti vyšiel s vozidlom mimo vozovku a prednou časťou narazil do telekomunikačného ståpa. Po dopravnej nehode mu policajti namerali 0,54 mg/l v dychu.  

Vypátraní  páchatelia krádeže v zváračskej dielni i prasiat

 Košickí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže spáchanej formou spolupáchateľstva obvinili 18-ročného Boøivoja a 39-ročného Júliusa z Košíc, ktorí sa po vzájomnej dohode v dobe od 26.01 do 12.02.2011 vlámali do zváračskej dielne na Alvinczyho ulici v Košiciach. Na dielni rozbili okno a ukradli rôzne súčasti sústruhu, čím košickej firme spôsobil škodu 3.000,-€.     

Policajti OO PZ Kráľovský Chlmec vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 32-ročného Jozefa z obce Boťany (okr. Trebišov), ktorý v noci z 08.07. na 09.07.2011 z maštale v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v tej istej obci odcudzil deväť ošípaných o  hmotnosti 25 kg, čím majiteľovi spôsobil škodu 450,- €.  

Vykradnutá  firma, chata i byt

V čase od pondelka do stredy sa neznámy páchateľ po vypáčení okna na prízemí vlámal do kancelárskych priestorov spoločnosti na Moldavskej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol LCD televízor, komínovú inšpekčnú kameru, analyzátor spalín, kufrík s pracovným náradím, kávomat, firemnú dokumentáciu, notebook, PC zostavu, fotoaparát, mobilný a prenosný telefón, kľúče od vozidla a repliku samopalu (škoda 7.000,-€).

Doposiaľ nezistený páchateľ sa v dobe od 28.06. do 13.07.2011 po poškodení oplotenia, balkónových dverí a rozbití okna  vlámal do chaty v katastri obce Kostoľany nad Hornádom (okr. Košice –okolie) a odcudzil vysávač, varnú kanvicu, záhradný gril, topné teleso a slnečník. Majiteľke z Košíc vznikla škoda 340,-€.  

 Na ulici SNP v Sečovciach (okr. Trebišov) sa doposiaľ nezistený páchateľ včera medzi 07.00 a 16.45 hod. po vypáčení vchodových dverí vlámal do bytu, z ktorého odcudzil dva notebooky a rôzne šperky zo žltého kovu. Majiteľovi spôsobil krádežou škodu cca 2.100,-€ a na zariadení cca 50,-€. 
 
Mladí  Sečovčania sa vlámali na faru

Trebišovský policajný vyšetrovateľ z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže formou spolupáchateľstva obvinil 15-ročnú Eriku a 20-ročného Ernesta zo Sečoviec, ktorí spolu s maloletým 10-ročným Petrom včera o 17.30 hod. vošli cez neuzamknutú bráničku oplotenia na dvor farnosti na ulici Dukelských hrdinov v Sečovciach. Na dverách letnej kuchynky vykopli dvere a odcudzili cca 10 kg mäsových výrobkov, čím farnosti spôsobili odcudzením mäsa škodu 50,-€ a poškodením dverí škodu 25,-€. Obvinení sú stíhaní na slobode, maloletý nie je trestne zodpovedný. 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]