magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy z 28.07.2011
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 29 2011 - 11:58 GMT

Vykradnutý  rodinný dom, auto i budova v rekonštrukcii
 Včera o 03.15 hod. neznámy páchateľ vypáčil okno na zimnej záhrade na Medzevskej ulici v Košiciach, následne vylomil dvere na kuchyni do rodinného domu a z domu ukradol rôzne šperky, peňaženku s hotovosťou 20,-€ a mobilný telefón. Majiteľke vznikla škoda 1.500,-€.  

Neznámy páchateľ v noci zo stredy na štvrtok po vypáčení okna ukradol z rekonštruovanej budovy na Floriánskej ulici v Košiciach elektrické a kúrenárske náradie a rôzny materiál, čím firme z Košíc spôsobil škodu viac ako 4.000,-€.  

Pred firmou na Šafárikovej ulici v Rožňave sa včera popoludní doposiaľ nezistený páchateľ vlámal do kabíny nákladného motorového vozidla zn. Iveco Eurocargo, odkiaľ odcudzil  finančnú hotovosť 2.065,-€ ku škode firmy z Nových Zámkov.  
 
Prepadol krupiéra herne

Včera okolo 02.30 hod. doposiaľ nezistený páchateľ v herni na Letnej ulici v Spišskej Novej Vsi lúpežne prepadol 24-ročného krupiéra. Keď tento umýval poháre, pristúpil k nemu, jednou rukou ho chytil za krk, druhou mu priložil na záhlavie doposiaľ nezistený predmet a žiadal od neho peniaze. Keď sa krupiér otočil, udrel ho päsťou do tváre, sotil za barový pult a opätovne žiadal peniaze. Krupiér mu z krabíc vydal peniaze, ktoré zobral a krupiéra dotlačil do WC, kde ho uzamkol a z miesta činu ušiel. Popradskej firme spôsobil škodu asi 6.000,-€ a krupiérovi zranenie bez práceneschopnosti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba 7 až 12 rokov).  
Policajti včera zasahovali pri bitke v rómskej osade

V rómskej osade v obci Nálepkovo (okr. Gelnica) došlo včera okolo 17.00 hod.  k hromadnému vzájomnému napádaniu osôb. Udalosti predchádzali spory medzi dvomi rodinami, ktoré začali ešte v stredu kvôli „čiernemu“ zapojeniu elektriny. V súvislosti s napádaním sa týchto rodín sú na OO PZ Nálepkovo prijaté zatiaľ tri oznámenia a podľa predbežných informácií je v súvislosti s týmito všetkými skutkami zranených minimálne 5 osôb, ktoré museli vyhľadať lekársku pomoc.

 K najzávažnejšiemu skutku došlo včera, kedy do obytnej maringotky, kde sa v tom čase nachádzal 35-ročný Milan s rodinou,  s použitím násilia vošla skupina šiestich osôb, fyzicky ich napadla, zdemolovala zariadenie maringotky a odišla, až keď videla prichádzať hliadku polície. Pri útoku utrpel brat poškodeného zlomeninu ruky a jeho matka doposiaľ bližšie nešpecifikované zranenie hlavy. Obaja boli  privolanou RZP odvezení na ošetrenie. Na upokojení situácie sa včera podieľalo 13 policajtov (OO PZ, ODI i PMJ) na siedmich služobných motorových vozidlách. V súčasnosti na mieste prípad realizuje vyšetrovateľ a to ako podozrenie z prečinu porušovania domovej slobody. Na verejný poriadok bude na mieste dohliadať zvýšený počet policajtov.

Študent obvinený z ublíženia na zdraví

Poverený  policajt OO PZ v Spišskej Novej Vsi včera z prečinu ublíženia  na  zdraví obvinil 17-ročného Mareka zo Smižian, ktorý dňa 31.05.2011 dopoludnia v  triede  jednej zo stredných škôl v Spišskej Novej Vsi napadol  17-ročného Štefana z obce Rudňany. Tohto viackrát udrel rukami do oblasti hlavy a kolenom kopol do tela,  čím mu  spôsobil  zranenia, z ktorých sa liečil do 08.06.2011.  

Do hlavy jej hodila tehlu

Z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu  s prečinom výtržníctva bola obvinená 18-ročná Drahomíra zo Smižian (okr. Spišská Nová Ves), ktorá dňa 19.04.2011 večer pred domom na Zelenej ulici v Smižanoch hodila tehlu do hlavy 27- ročnej Alene zo Smižian. Spôsobila jej zranenia s  dobou  práceneschopnosti tri týždne.  

V predajni kradol vlastný zamestnanec

 V správe dňa 27.07.2011 bol uvedený prípad „V noci z pondelka na utorok sa neznámy páchateľ po prekonaní zámku na dverách vlámal do predajne v priestoroch OD na Štúrovej ulici v Košiciach, kde následne z uzamknutej kovovej skrinky ukradol hotovosť. Firme z Vranova nad Topľou spôsobil  škodu 9.650,-€“ Policajti zistili, že páchateľom tejto krádeže je 28-ročný zamestnanec predajne, ktorý bol obvinený z krádeže.  

Na inzerát prisľúbil vozidlo

Z prečinu sprenevery (trestná sadzba až na dva roky) bol obvinený 44-ročný Ján P. z Novej Dubnice, ktorý dňa 02.01.2011 na zverejnený inzerát telefonicky prisľúbil, že zadováži osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia s LPG do sumy 2.000,- € podľa predstáv 34-ročného Mariána z okr. Košice –okolie. Následne si nechal vopred vyplatiť na svoj účet zálohy v rôznych častiach v celkovej výške 1.640,- €, avšak prisľúbené vozidlo mu nezadovážil a na výzvu vyplatenú zálohu nevrátil. Takto si prisvojil cudziu vec, ktorá mu bola zverená.  

Vyrúbali dvanásť  bukov

Z prečinu krádeže spáchaného  formou spolupáchateľstva poverený príslušník  obvinil dvoch mužov z okr. Humenné – 52-ročného Jozefa a 41-ročného Miloša, ktorí dňa 09.05.2011 v časti zv. „Uba“ v katastri mesta Strážske (okr. Michalovce), z parcely, ktorá ja zapísaná ako lesný pozemok patriaci do lesného pôdneho fondu bez povolenia vyrúbali dvanásť bukov, ktoré chceli použiť pre vlastnú potrebu ako palivové drevo na kúrenie. Bratislavskej a.s. spôsobili škodu 50,-€.  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]