magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Leto v parku pokračuje
@ Kultúra -> Podujatia      Aug 10 2011 - 09:38 GMT

Festival Leto v parku je celý mesiac jedinečných podujatí pre všetkých. Na čo všetko sa môžeme v Košiciach tešiť? Napríklad už 12. augusta, teda v piatok o 19:30 to bude koncert  REALISTIC CREW (HU) a  BENE & STRATASOUL (SK)

REALISTIC CREW (HU) Hip Hop / Experimental / Alternative - naši južní susedia sa inšpirovali velikánmi ako Lamb, Boards Of Canada či Bonobo a začali experimentovať s fúziou hlbokých melodických grooves, ktoré na svojom najnovšom albume Overcome skombinovali s multižánrovými presahmi do hip hopu, elektroniky, cinematic soundu. Časom do kapely pribudli viola, rhodes, čelo a najmä ženský vokál Judie Jay, ktorý experimentu vytvára to správne pozadie.

BENE & STRATASOUL (SK) Experimental / Glitch - hop / Rap - Bene je považovaný nielen za jedného z najaktívnejších, ale aj z najduchaplnejších domácich (viac-menej) rapperov. V minulom roku sa dal dokopy s vynikajúcim deephousovým producentom Stratasoulom. Ich spojenie výrazne oživilo domáci hiphop. Znie to moderne, počúva sa to dobre a text má zmysel. A že to pre mnohých už nie je hip-hop? No a?

V sobotu 13. augusta o 20:00 príde  DIVADLO NA PERÓNE – RANY (SK), inscenácia inšpirovaná textom Dany Turanskej, ktorý získal cenu  prvého ročníka súťaže pre mladých autorov “VEJK AP! Predstavenie je koprodukciou divadla na peróne a Tabačky Kulturfabrik a výsledkom tvorivého rezidenčného pobytu divadla v tomto nezávislom kultúrnom centre. Projekt bol podporený Ministerstvom kultúry SR a Európskym hlavným mestom kultúry - Košice 2013. Účinkujú: P. Kočiš, Z. Psotková, J. Wernerová, pohybová spolupráca: Andrea Miltnerová /UK/, réžia, svetelný a zvukový dizajn: Jan Komárek /CZ/.
 
Z ďalšej ponuky uvádzame:

14. august, nedeľa o 15:00 DIVADLO KOLOMAŽ – ČERVENÁ ČIAPOČKA (SK)  / DIVADLO PRE DETI
Šibalská Červená čiapočka, hlúpy vlk a zaľúbený poľovník rozohrávajú expresívnym herectvom, prekvapivou dejovou linkou a pútavým výtvarným spracovaním dialógy o hlade, láske a vytúženom autiaku. Hra plná vizuálnych efektov a dynamického príbehu podfarbeného tanečnou hudbou. Účinkujú: Kamil Bystrický, Juraj Kocnár, Tomáš Plánka, scéna: Roman Anderle, réžia: Tomáš Hudcovič.

14. august, nedeľa o 16.00 DIVADELNÝ WORKSHOP / WORKSHOP / DETI
Na druhej divadelnej dielni sa deti naučia ako spojiť hru herca s hudbou a príbehom. Na podklade krátkej rozprávky, ktorú budú všetci poznať vytvoríme pomocou hry s hudobnými nástrojmi a telom krátke predstavenie pre hostí leta v parku.

19. august,  piatok o 19:30 PUDING PANI ELVISOVEJ (SK) + ZAGAR (HU) / KONCERT
PUDING PANI ELVISOVEJ (SK) Alternative / Electronica / Powerpop
PPE v naších zemepisných šírkach netreba zvlášť predstavovať. V rámci letnej atmosféry, pre vás ´´Mladí Chemici´´ pripravia fresh-elektrizujúci koktail, ktorý doplnia o čerstvú ingredienciu v podobe trackov z nového albumu.

ZAGAR (HU) Alternative / Electronica / Psychedelic
História kapely začala v roku 2001, keď traja členovia formácie Yonderboi Quintet (Zságer, Kovács, DJ Bootsie) začali skúšať mimo Quintetu. Materiálu, ktorý dali do kopy počas skúšania, dali nový charakteristický zvuk a tak vznikol Zagar. Počas leta 2002 hrali už na rôznych festivaloch v Maďarsku ale aj zahraničí. V tomto roku nahrali aj svoj debutový album „Local Broadcast.“ Album bol hudobným magazínom WAN2 zaradený do rebríčka 50tich najdôležitejších maďarských nahrávok všetkých čias.

20. august, sobota o 20:00 S. BILÝ a kol. – OTRASENIE (SK) / DIVADLO
Tragikomická sonda do vyhorenej duše ***Premiéra*** Hra o ľuďoch, ktorí už jednoducho- NECHCÚ. Novodobý „Ivanov“ netrpí preto, že vyhorel. On trpí preto, lebo to tak chce. Utrpenie sa stalo pózou a my už nedokážeme určiť kto trpí naozaj. Autorské predstavenie komponované z viacerých scénických, tematických skečov, slova, pohybu a obrazov. Inscenácia je výsledkom divadelného workshopu, ktorý bude prebiehať počas festivalu Leto v Parku pod vedením Stanislava Bilého. Workshopu bude predchádzať verejná výzva. Informácie k výzve budú zverejnené na stránkach KULTURPARKU a Košice 2013 koncom júna 2011.

21. august, nedeľa o 15:00 DIVADELNÉ ZDRUŽENIE K.B.T. – GU¼KO BOMBU¼KO (SK) / DIVADLO PRE DETI
Obľúbená hra pre najmenších divákov. Veselé a nápadité príhody prešibaného nezbedníka Guľka Bombuľka a jeho kamarátov. Veľké, nezištné priateľstvo Guľka Bombuľka so zvieratkami na dvore si podmaňuje tých najmenších už desiatky rokov. Interaktívna dramatická koláž inšpirovaná známou rozprávkovou knižkou Márie Ïuríčkovej. Účinkujú:  Kristína Svitková, Barbora Paliková, scenár, réžia a bábky: Peter Palik.

21. august, nedeľa o 16:00 HRAČKA / WORKSHOP / DETI
Keďže posledné dni festivalu sú v znamení dizajnu, pripravili sme si aj pre najmenších návštevníkov hru na malých dizajnérov. Počas letných mesiacov oslovíme niekoľko šikovných výtvarníkov a dizajnérov, ktorí nám navrhnú veselé postavičky. Z tohto workshopu rozhodne odídete spokojný, pretože každý si odnesie svoju originálnu dizajnovú hračku.

21. august, nedeľa o 20:30 LOLITA (GB/US) - S KUBRICK / FILM
1961, 152 min. / MP 12

Podrobný program na: http://www.kosice2013.sk/sk/folder/leto-v-parku/program-2

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]