magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Leto v parku sa rozlúčilo s Pudingom Pani Elvisovej
@ Kultúra -> Podujatia      Aug 25 2011 - 16:14 GMT

Tretí ročník festivalu Leto v parku opäť potvrdil, že podujatie takéhoto charakteru má už v meste svoje stále miesto. Aj keď počasie tento rok organizátorov vytrápilo, cestu do už čoskoro uzatvoreného areálu Kasární/Kulturpark si našlo viac ako 12 000 návštevníkov. Tohtoročné Leto v parku ponúklo 7 koncertov, 4 divadelné predstavenie, 11 premietaní letného kina a 4 nedele pre rodiny s deťmi plné divadla a kreatívnych detských dielní.

Každoročne sa festival Leto v parku rozrastaná o nové atrakcie, sprievodné podujatia. K tým tohtoročným patrila čajová záhrada Amana a letná terasa s horúcim pieskom pod nohami, Pianko, ktoré vhodne doplnili pohodovú atmosféru Leta v parku. Za uplynulý mesiac mali návštevníci možnosť vidieť, počuť no najmä zažiť skvelé koncerty, divadelné predstavenia, filmy, workshopy z dielne nie len zahraničných, ale aj domácich, košických autorov, umelcov.

Medzi najnavštevovanejšie a najúspešnejšie akcie patrili najmä otvárací koncert skupín Billy Barman a WWW, bažant kinematograf, nezabudnuteľná party počas Košického večera v hlavnej úlohe s Groovin Heads či uzatvárací koncert s domácou formáciou Puding Pani Elvisovej a maďarskými Zagar, ktorí dali viac, než len dôstojnú bodku za koncertnou časťou Leta v parku.

Leto v parku je aj o experimentoch, preto mali Košičania jedinečnú možnosť zažiť predstavenie vo veľkom eskimáckom iglu, bábkový horor pre dospelých, výsledok trojtýždenného divadelného workshopu pod vedením Stana Bilého či divadelné predstavenie priamo v parku a nie na pódiu v réžii domáceho zoskupenia Divadlo na peróne.
Medzi najvďačnejšie podujatia, patria tie, pre rodiny s deťmi. Spontánnosť a úprimná radosť sprevádzala všetky zo šiestich divadelných predstavení. Úspešne dopadli aj workshopy, na ktorých sa z detí stávali malí herci, maliari a na koniec aj dizajnéri hračiek.
Sme radi, že aj napriek počasiu, ktoré nás tento rok naozaj poriadne vytrápilo, Leto v parku nesklamalo a opäť potvrdilo, že mestský letný festival do Košíc jednoducho patrí. Prakticky, takmer celú prvú polovicu sme boli vo vnútri, keďže nám pršalo. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí nás navštívili ale aj naším dobrovoľníkom a brigádnikom, ktorí odviedli skvelý kus práce, aby sa u nás návštevníci dobre cítili. Pri tomto počasí je 12 000 viac, než len pekné číslo“ uzatvára Jozef Môcik, projektový manager Leta v parku.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]