magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19.09. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 20 2011 - 10:44 GMT

Tri prípady nebezpečného vyhrážania v Košiciach 

Poverený príslušník OO PZ Košice Juh z prečinu nebezpečného vyhrážania (trestná sadzba až na 1 rok) obvinil 33-ročného Stanislava G. z Košíc, ktorý sa viackrát vyhrážal zabitím t.j. : o 18.30 hod. dňa 7.9.2011 pred vchodom do predajne na Južnej triede v Košiciach, o 13.30 hod. dňa 10.9.2011 telefonicky a o 13.00 hod. dňa 16.9.2011 pred predajňou na Rastislavovej ulici v Košiciach aj fyzicky napádal a vyhrážal sa zabitím Ladislave (27) z Košíc, čím vzbudil u nej dôvodnú obavu o jej život a zdravie. 

Z toho istého prečinu poverený policajt OO PZ Košice Západ obvinil 17-ročného Košičana, ktorý sa vo večerných hodinách v polovici augusta z okna svojho bytu vyhrážal zabitím 16-ročnej Košičanke, čím vzbudil u nej dôvodnú obavu o jej život a zdravie a týmto podľa lekárskej správy utrpela šok. Obvinenému v prípade dokázania viny vzhľadom na jeho vek hrozí ½ trestu z trestnej sadzby: na 6 mesiacov až 3 roky.  

Košický  policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného  formou spolupáchateľstva dve Košičanky 51-ročnú Alžbetu Š. a 21-ročnú Máriu Š. Obvinené včera o 10.20 hod. v predajni na  Mládežníckej ulici v Košiciach fyzicky napádali a vyhrážali sa zabitím Martine (39) z Košíc, čím u nej vzbudili dôvodnú obavu o jej život a zdravie a spôsobili jej rôzne zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Obvinením ženám hrozí väzenie až na 1 rok. 
 
V metropole východu odcudzili toaletu 

Neznámy páchateľ od 13.9.2011 do 08.35 hod. dňa 16.9.2011 na Opátskej ulici v Košiciach časť Krásna nad Hornádom ukradol prenosnú toaletnú kabínu, čím bratislavskej spoločnosti spôsobil škodu 490,-€. 

Dvaja muži vyčíňali na verejnosti, napadli muža a 15-ročného chlapca 

 Policajti z OO PZ Turňa nad Bodvou vypátrali a z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili (trestná sadzba až na 2 roky) 31-ročného Jána a 19-ročného Rastislava z Turne nad Bodvou. Títo sa dňa 11.08.2011 okolo 19.30 hod. na mieste verejnosti prístupnom v obci Turňa nad Bodvou (okr. Košice-okolie) pod vplyvom  alkoholických nápojov správali agresívne, pričom rozbili okno na vchodových dverách miestnej klubovne a následne pred klubom Rastislav fyzicky napadol 20-ročného miestneho muža. Päsťou ho dvakrát udrel do oblasti tváre, čím mu spôsobil pomliaždeninu na tvári bez doby liečenia a Ján fyzicky napadol 15-ročného chlapca taktiež z Turne nad Bodvou, ktorého sa pokúsil udrieť rukou do tváre a následne ho chcel kopnúť nohou do brucha, čo sa mu však nepodarilo.  
 
Vytåkla okná  na dverách rodinného domu 

Policajti z OO PZ Trhovište obvinili z prečinu porušovania domovej slobody 48-ročnú ženu z obce Žbince. Táto začiatkom septembra 2011 vošla cez neuzamknutú bráničku na dvor rodinného domu v obci Hatalov (okr. Michalovce). Prišla k domu a s drevenou palicou rozbila sklenú výplň na predných a zadných vchodových dverách, čím majiteľke domu spôsobila škodu 40,- €. Obvinenej za uvedený skutok hrozí až dvojročné väzenie.  

Vlámal sa do potravín a spôsobil škodu cca 1.400,- € 
Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci z nedele na pondelok v obci Smolnícka Huta (okr. Gelnica) vlámal do predajne tak, že odstránil visiace zámky z mreží dverí budovy a následne vypáčil vchodové dvere.   Z predajne odcudzil rôzne cigarety a alkohol, čím spišskonovoveskej firme spôsobil škodu na odcudzenom tovare cca 1.370,- € a škodu na zariadení 30,- €.         

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]