magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.09. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 21 2011 - 11:42 GMT

Chcel si zatelefonovať, požičaný mobil predal
Košickí policajti obvinili z prečinu sprenevery (trestná sadzba až na 2 roky) 25-ročného Košičana, ktorý si dňa 6.9.2011 o 14.00 hod. na Staničnom námestí pod zámienkou zatelefonovania požičal od 23-ročného muža z Košíc mobilný telefón, Ten mu však nevrátil a predal neznámej osobe. Takto mu spôsobil škodu 600,- €. 

Tínedžeri s 25-ročným mužom krádežou spôsobili škodu za 1.400,- €
Policajti OO PZ Pavlovce nad Uhom vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili Leóna (16), Bartolomeja (25) a Dominika (15) všetci z obce Iňačovce. Obvinení sa dňa 8.9.2011 o 14.00 hod. v obci Iňačovce (okr. Michalovce) spolu s maloletým (13) chlapcom z tej istej obce vlámali do objektu výrobnej haly. Odtiaľ odcudzili 2 horáky na spaľovanie mazutu, 2  mazutové ohrievače a 2 fukáre na chladenie elektromotorov, čím majiteľovi spôsobili celkovú škodu 1.400,- €. Bartolomejovi hrozí až dvojročné väzenie, 15 a 16 ročným chlapcom ako mladistvým hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok. Maloletý 13-ročný chlapec vzhľadom na nedostatok veku nie je trestne zodpovedný.    

Za krádež  psa im hrozí až päť ročné  väzenie
Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili troch mužov (18,25,33) z obce Rudňany. Títo sa spoločne vlámali do rodinného domu na Podbrezovej ulici v obci Rudňany (okr. Spišská Nová Ves), odkiaľ odcudzili z uzamknutej búdy psa Bígla. Majiteľovi spôsobili škodu 300 ,- €. Obvinením mužom hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Balíkový  podvodník dolapený 
Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu podvodu obvinili 23-ročného Lukáša z Prakoviec, ktorý:
Add. 1) dňa 14.02.2011 po tom ako ponúkol na predaj formou internetovej dražby notebook, ktorý vydražila poškodená 35-ročná žena a ktorá uhradila  na  jeho  účet  v banke sumu 173,- € za zakúpený notebook. V  úmysle obohatiť sa a vedome podviesť poškodenej žene, namiesto notebooku poslal balík s obsahom časopisov.
Add. 2) dňa 17.02.2011 po tom ako ponúkol na predaj formou internetovej dražby notebook, ktorý vydražil poškodený 20-ročný muž a ktorý uhradil na jeho účet v banke sumu 318,- € za zakúpený notebook. V úmysle obohatiť sa a vedome podviesť poškodenému mužovi namiesto notebooku poslal balík s obsahom 2  časopisov a jednej. Za uvedené podvody mu hrozí až dvojročné väzenie.

Kolíkom na aute vymlátil okná  aj svetlá  
Neznámy páchateľ dňa 1.9.2011 okolo 22.00 hod. v obci Vrbnica (okr. Michalovce) na krajnici miestnej komunikácie kolíkom rozbil na osobnom motorovom vozidle  zn. Škoda Octavia čelné sklo, bočné sklo na dverách vodiča,  prednú pravú smerovku a zadné tónované sklo. Majiteľovi spôsobil škodu  620,- €. Policajti OO PZ Trhovište v spolupráci s pracovníkmi OKP OR PZ Michalovce páchateľa uvedeného skutku vypátrali a poverený príslušník z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 18-ročného Jaroslava z obce Žbince. Za uvedený skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.
                  

Dopravná  nehoda s následkom smrti
Včera o 12.30 hod. na komunikácii na Partizánskej ulici pred garážou rodinného domu v obci Krásnohorské Podhradie (okr. Rožňava) doposiaľ neznámy páchateľ v uvedenom čase a mieste  za doposiaľ nezistených okolností s nezisteným vozidlom spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej narazil do 62-ročného chodca z tej istej obce. Spôsobil mu zranenia, ktorým na mieste podľahol, pričom mu neposkytol pomoc a z miesta nehody ušiel. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci za prečin usmrtenia a za prečin neposkytnutia pomoci podľa. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Po vodičovi a vozidle polícia pátra. 
 

Výzva pre vodičov!
V súvislosti s touto dopravnou nehodou apelujeme na vodičov, že práve v sobotu sme si pripomenuli Svetový deň prvej pomoci. Poskytnúť pomoc podľa svojich možností je nielen morálnou povinnosťou každého občana, ale aj povinnosť, ktorá vyplýva zo zákona. Vodičovi, ktorý po dopravnej nehode na ktorej mal účasť, neposkytne potrebnú pomoc osobe, ktorá sa zranila, hoci tak môže urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného hrozí odňatia slobody až na 3 roky. Medzi smrteľnými následkami a ťažkým zranením je len veľmi tenká hranica. Práve v takýchto prípadoch zohráva veľkú úlohu včasné a adekvátne poskytnutie prvej pomoci.  
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]