magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Do Košíc mieri kanadská kapela Brasstronaut
@ Kultúra -> Koncerty      Sep 30 2011 - 16:25 GMT

Kanadská  kapela Brasstronaut mieri v rámci svojho európskeho turné do Košíc, kde v sobotu, 1.10.2011 o 20:00 h v Kasárňach/Kulturparku odohrá svoj prvý slovenský koncert. 

Jednoznačná definícia hudobného žánru šesťčlennej kapely nie je jednoduchá. Brasstronaut dokonale vykresľuje nové spojenia kombinovaním na prvý pohľad nespojiteľných žánrov, čoho výsledkom sú tisíce nadšených fanúšikov po celom svete. Boli už označení snáď všetkými žánrovými definíciami od experimentálneho popu, mini-orchestral, electronic, cez jazz, dokonca až po “low rock”. „Na Slovensku sme ešte nikdy nehrali, ale sme radi, že sa nám podarilo stretnúť s vašim skvelým obrancom Zdenom Chárom,“ povedal manažér kapely Edo Van Breemen, ktorý jedným dychom dodal, že takmer každodenné koncerty kapelu vyčerpávajú, ale aj stmeľujú. „Našim receptom je humor a bratská láska. Čím viac sme unavení, tým viac sa potrebujeme o seba oprieť.”

Kanadskí hudobníci od začiatku roka odohrali vyše 60 koncertov po celej Európe. V Košiciach vystúpia v Kasárňach/Kulturparku na Kukučínovej ul. 2 (vchod zo Skladnej ul.)  o 20:00 hod. v rámci sprievodného programu Bielej noci/Nuit Blanche 2011. Hrať v bývalých vojenských priestoroch nebude pre kapelu novinkou. „Začiatkom roka sme boli v nemeckom Nurenburgu, kde nás milo prekvapilo, ako sa zo starého nacistického štadióna stala otvorená koncertná hala. Je to skvelá vec, pretože zachováva históriu a je vhodná najmä na výučbu mladých ľudí v nádeji, že sa podobné veci už nikdy v budúcnosti nebudú opakovať,“ dodal Edo Van Breemen.

Skupina BRASSTRONAUT (CAN) sa vynorila z nepredvídateľnej vancouverskej hudobnej scény ako šestica, čerpajúca z rozsiahleho zoznamu vplyvov vytvárajúcich zvuk, ktorý je “surový” a zároveň oduševnený, pričom nestrácajú zmysel pre detail a trpezlivosť. Získali si povesť skupiny, ktorá dokáže byť atraktívna pri hraní na klubovej party rovnako ako pred kritickým publikom.
http://www.myspace.com/brasstronaut

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]