magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Biela noc opäť prekonala očakávania
@ Kultúra -> Podujatia      Oct 03 2011 - 10:24 GMT

Biela noc/Nuit Blanche 2011 prilákala v sobotu, 1. októbra 2011 do centra Košíc takmer 50 tisíc návštevníkov.  Davy súčasného umeniachtivých divákov sa doslova valili Hlavnou ulicou i jej priľahlými uličkami, kadiaľ viedla trasa 32 umeleckými inštaláciami. Príjemná jesenná noc, skvelá organizácia, zaškolení dobrovoľníci, infotabule a infostánok vo Východoslovenskej galérii, otvorené reštaurácie a bary, to všetko prispelo k skvelej atmosfére druhého ročníka Bielej noci.

Košická Biela noc opäť prekonala očakávania organizátorov, no tentoraz zdá sa, boli viac pripravení ako pri svojej minuloročnej premiére. O program sa postaralo 130 umelcov zo šiestich krajín, svetové hviezdy súčasného umenia, hladký priebeh zabezpečili brigádnici a dobrovoľníci z košických škôl. Návštevníci mali k dispozícii dostatok mapiek a pri inštaláciách si o vystavovanom umelcovi a diele mohli prečítať stručné informácie.

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a organizácii Bielej noci. Výrazný posun nastal najmä u dobrovoľníkov, ktorých bolo oproti minulému roku viac, vyše 130. Na Bielu noc prišli pripravení, za čím vidíme odvedenú prácu pedagógov a pozitívny ústretový prístup škôl k tomuto podujatiu. Dobrovoľníci dokázali návštevníkom poskytnúť základné informácie o diele a usmerniť ich na trase," povedala po skončení podujatia Miroslava Grajciarová z Košice 2013, n.o., ktorá mala na starosti koordináciu projektu Biela noc/Nuit Blanche 2011.

„Z dobre zvládnutej organizácie a skvelej spolupráce s dobrovoľníkmi boli prekvapení i samotní vystavujúci umelci. Podľa prvých ohlasov, dramaturgia Bielej noci zaujala nielen laikov, ale i odbornú verejnosť, " dodala kurátorka Bielej noci/Nuit Blanche 2011 Zuzana Pacáková

Zdroj:http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/kosice-sa-aspon-na-jeden-vecer-stali-centrom-sucasneho-umenia

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]