magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SUPER TRIANGO TOUR 2011
@ Kultúra -> Koncerty      Oct 07 2011 - 09:42 GMT

Úspešný projekt Triango Petra Breinera sa vracia s novým turné. V Košiciach bude mať koncert 11. októbra v Dome umenia. Trojicu špičkových slovenských hudobníkov, samostatne známych zo žánrovo rôznorodých hudobných projektov, opäť zažijete spolu vďaka hudbe, ktorá spája vášeň iskrivého objatia z tančiarní v Buenos Aires, dedičstvo jazzovej improvizácie ale aj delikátne interpretačné majstrovstvo klasických koncertných siení. 

Triango sa objavilo v roku 2007 ako nový projekt a nové CD, a v oboch polohách zaznamenalo obrovský úspech - na koncertoch v rokoch 2007-2008, vrátane prominentných festivalov Pohoda a Bratislavské jazzové dni, si ho vypočulo 10 000 ľudí. Po troch rokoch prichádzajú klavirista, skladateľ a aranžér Peter Breiner, jazzový huslista Stano Palúch a akordeonista Boris Lenko s druhým CD a s novým repertoárom, kde nájdeme hity priekopníkov tanga ako Ángel Villoldo či Edgardo Donato, hudbu najvýznamnejšieho speváka tanga Carlosa Gardela či skladbu La Comparsita, citovanú ako najznámejšie tango vôbec. Klasikov latinskoamerického tanga už tradične dopåňa hudba Astora Piazzollu, velikána, ktorý tango exportoval z tančiarní na koncertné pódiá a pikantným orientálnym korením projektu sú úpravy čínskych dobových šlágrov z 30. storočia.

Ako hosť turné sa predstaví americká crossoverová violončelistka Irina Chirkova, známa z viacerých fusion-popových formácií (CCBonnes, MystiQuintet...), kde často hrá na elektrickom violončele. Irina Chirkova účinkuje v televíznych show, spolupracovala s raperom Kanye Westom a je členkou Celine Dion Orchestra v Las Vegas.

Peter Breiner - klavír
Boris Lenko - akordeón
Stano Palúch - husle
Špeciálny hosť - Irina Chirkova  / USA       

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]