magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

RICK WAKEMAN v Dome umenia
@ Kultúra -> Koncerty      Oct 11 2011 - 10:33 GMT

Exkluzívny koncert bývalého člena skupiny Yes Ricka Wakemana uvidíme aj v Košiciach. V rámci 200. výročia narodenia uhorského skladateľa Franza Liszta vystúpi na dvoch mimoriadnych koncertoch prvýkrát na Slovensku anglická hudobná legenda Rick Wakeman, bývalý člen dnes už legendárnej anglickej skupiny YES. Rick Wakeman patrí medzi 10 navplyvnejších hudobníkov a jeho bravúrna hra na klávesové nástroje je impozantná a sľubuje neopakovateľný zážitok.

Rick Wakeman okrem pôsobenia v kapele Yes spolupracoval tiež s interpretmi ako napríklad Black Sabbath, Cat Stevens, David Bowie, Cilla Black, Lou Reed, Mary Hopkin, Karl Douglas, Ozzy Osbourne alebo Clive Dunn. Pôsobil tiež ako klávesák v kapele Strawbs. V Dome umenia vystúpi 12. októbra.

"Aj keď som hlavne známy ako hudobník obklopený veľkými klávesovými súpravami na ktorých hrávam pre rôzne rockové kapely, orchestre a spevácke zbory, moja najväčšia láska bude vždy klavír. Preto robím ročne okolo 20 klavírnych koncertov, na ktorých hrávam svoje vlastné piesne, ako aj skladby od iných autorov, ktoré ma v živote inšpirovali a je to pre mňa vždy jedinečný zážitok," uviedol Wakeman.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]