magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Jiné pokoje, jiné hlasy Jana Nálevku
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Oct 12 2011 - 11:58 GMT

Výstava českého umelca Jana Nálevku (1976) v galérii Make Up (Alvinczyho 18. ) nadväzuje na projekty, v ktorých autor na biele štandardizované listy papieru doplňuje jednoduchú štvorcovú mriežku. Stohy papiera, tentokrát dva balíky o päťsto listoch, po jeho zásahu opäť vyzerajú ako „prázdné" - iba k inému účelu pripravené prázdné listy. Jiné pokoje, jiné hlasy vychádzajú z Nálevkovho sebaironického programu „nezøetelného uměleckého vkladu", avšak tentokrát posunutého až k tušeniu civilizačného konfliktu vyplývajúceho z odlišných rozmerov najbežnejšie použivaných papierov u nás a v USA. (J. Ptáček) Vernisáž výstavy sa uksutoční 13.10 o 19, hodine a výstava potrvá  do 13. 11. 2011 ( Bude otvorená stredu až nedelu od 16:00 do 20:00 ).

Jan Nálevka (*1976)
Práce Jana Nálevku majú už od polovice 90. rokov čo do obsahu široký záber; cyklicky sa vracajú k témam každodennosti, komplexnosti, pozície jedinca vnútri systému, globalizácie a tradície či k ironickej reflexii inštitúcie umení. U novo vzniknutých diel má tematická náväznosť na predchadzajúce realizácie a tvorivej spolupráce (predovšetkým s Milanom Mikuláštíkom v rámci autorskej dvojice MINA) svoje paralely i v pracovných postupoch.
http://jan.nalevka.sweb.cz/

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]