magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policané správy za 20.10. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 21 2011 - 10:12 GMT

Ženu napadol teleskopickým obuškom, udrel ju po tvári

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu ublíženia na zdraví /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ spáchaný v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania obvinil 18-ročného Erika z okr. Košice - okolie. Obvinený v stredu okolo 21.00 hod. na  Kokšovskej ulici v obci  Valaliky (okr. Košice - okolie), fyzicky napadol miestnu ženu Viktóriu (19). Z vrecká nohavíc vytiahol kovový teleskopický obušok, vulgárne na ňu zvolal a udrel ju do tváre. Žene spôsobil zranenia a to tržnozhmoždenú ranu hornej a dolnej pery a zlomenie časti očného zuba, s predpokladanou  dobou liečenia do 14 dní. Počas fyzického útoku sa Erik poškodenej žene vyhrážal , že nabudúce ju zabije. Obvinený sa jej už v roku 2011 viackrát vyhrážal, že ak sa k  nemu  nevráti, tak ju zabije, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, že svoje vyhrážky uskutoční. 

19-ročný  mladík na ubytovni dobil 16-ročného chlapca

Michalovský  vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví /trestná sadzba na 2 až 5 rokov/ 19-ročného Lukáša z Humenného. Tento dňa 11.09.2011 v čase okolo 21.00 h na chodbe ubytovne na  Špitálskej ulici v Michalovciach a taktiež v izbe, fyzicky napadol 16-ročného chlapca z okr. Vranov nad Topľou. Viackrát ho udrel päsťou do tváre, pričom mu spôsobil zranenie a to dvojitú zlomeninu sánky so zubom v lomnej štrbine otvorenú do ústnej dutiny, pomliaždenie mäkkých tkanív v okoloočnicovej oblasti s krvnou podliatinou a pomliaždenie mäkkých tkanív hlavy v záhlavovej oblasti s PN 49 dní. Obvinený muž je stíhaný na slobode.  

Trom mužom nekúpil pivo, napadli ho, rozbili mu na hlave fľašu a okradli

Trebišovský  vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil troch mužov zo Sečoviec vo veku 21, 26 a 43 rokov. Títo v stredu okolo 23.00 hod. na Komenského ulici v Sečovciach dobehli 51-ročného muža z Trebišova. Jeden z páchateľov na neho zakričal „hej gadžo ešte si nezaplatil jedno pivo“ a rukou mu ohmatával vrecko bundy, v ktorej mal peňaženku. Následne ho udrel sklenenou fľašou od piva po hlave na čo napadnutý muž kľakol na zem. V tom mu jeden z páchateľov odcudzili peňaženku s hotovosťou cca 200,- €, rôzne doklady, 4 kusy príveskov z bieleho kovu a 3 ks SIM karty. Muž utrpel zranenie s dobou PN 6 dní a odcudzením vecí mu bola spôsobená škoda vo výške cca 250,- €. Dvaja z obvinených už boli viackrát súdne trestaný a všetci traja boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

 
Staršieho brata napadol s nožom a vyhrážal sa mu zabitím

Policajti Obvodného oddelenia PZ Bohdanovce obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania 48-ročného Karola z okr. Košice - okolie. Obvinený v stredu okolo 20,00 hod. na ceste pred poštou v obci Ruskov (okr. Košice – okolie), fyzicky napadol a vyhrážal sa zabitím svojmu bratovi (52). Päsťou ho udrel do tváre, následkom čoho napadnutý brat spadol na zem. Tam ho prikľakol kolenom a z bundy vytiahol vreckový nožík, ktorý mu priložil na krk a vyhrážal sa mu zabitím. Takto svojím konaním u neho vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Pri útoku bratovi nespôsobil žiadne zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s podnetom na spracovanie návrhu na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. 

Krádež  hotovosti z pohostinstva mu neprešla, policajti muža už vypátrali a obvinili 

Policajti Obvodného oddelenia Štítnik vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 21-ročného Štefana z okresu Rožňava. Tento v stredu okolo  20.30  hod. v pohostinstve v obci Roštár využil  nepozornosť   a neprítomnosť obsluhy, ktorá bola v tom čase v skladových priestoroch pohostinstva a prešiel  nepozorovane  za  barový pult. Z tam uloženej peňaženky odcudzil finančnú hotovosť vo výške 500,- € a to v bankovkách rôznej nominálnej hodnoty a následne z pohostinstva ušiel.  Obvinený po vypátraní odcudzenú finančnú hotovosť 500,- € vrátil poškodenému majiteľovi. Za krádež mu v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.  

Vážna dopravná nehoda pod pamätníkom Dargov 

Včera okolo 12.30 hod. na ceste I/50, pod pamätníkom Dargov v smere od obce Dargov došlo k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. OPEL – Astra, ktoré viedol 46-ročný vodič a osobným motorovým vozidlom zn. BMW 320 D, ktoré viedol 47-ročný vodič.  Vodič s vozidlom zn. Opel premával v smere od obce Dargov. Na mokrom povrchu vozovky, v prudkej pravotočivej zákrute, z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky prešiel do protismeru. Dostal šmyk a pravou prednou stranou vozidla narazil do oproti idúceho vozidla zn. BMW. Pri nehode došlo k ľahkému zraneniu vodiča BMW a to narazeniu temena hlavy a spánkovej kosti, podvrtnutiu krčnej chrbtice a slabému otrasu mozgu. ¼ahko sa zranil aj vodiča auta OPEL utrpel narazenie hlavy, podvrtnutie krčnej chrbtice, narazenie pravého stehna a lakťa a oderke na pravom predkolení. Pri nehode došlo však k ťažkému zraneniu spolujazdca (39) z vozidla OPEL, ktorý utrpel zranenia a to tržnú ranu v záhlaví s pomliaždením hlavy a obojstrannú zlomeninu lonovej kosti. Dopravnú nehodu zavinil 46-ročný vodič vozidla OPEL z vyššie uvedeného dôvodu.  
 
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]