magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Večer s Petrom Dvorským
@ Kultúra -> Divadlo      Oct 21 2011 - 11:06 GMT

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosťdozvedieť sa dodnes neznáme fakty z bohatého života jubilujúceho Petra Dvorského. Príležitosťou je Večer s Petrom Dvorským, ktorý pripravil Jaroslav Blaho a ktorý bude 23. októbra 2011 o 17,00 hod. v Historickej budove ŠD.  Umelecká kariéra Petra Dvorského defilujúca v spomienkach, rozhovoroch, ako aj v unikátnych autentických zvukových a obrazových dokumentoch.

Viac ako dve desaťročia prezentoval Peter Dvorský svoje interpretačné majstrovstvo na veľkých sve­tových operných scénach. Spomeňme Viedenskú Štátnu operu, Nemeckú operu v niekdajšom Zá­padnom Berlíne, milánsku La Scalu, barcelonské Teatro Liceu, newyorskú Metropolitan Opera a mno­hé ďalšie historické operné domy. Bol partnerom legendárnej Montserrat Caballé, Edity Gruberovej, Mirelly Freni, Renaty Scotto a javiskovým sokom Piera Cappuccilliho či Renata Brusona.


Akvizícia v reprezenta­tívnych naštudovaniach Claudia Abbada, Gianandreu Gavazzeniho, Lorina Maaze­la, Carlosa Kleibera a ďalších veľmajstrov taktovky. Jeho širokospektrálny repertoár zahàňa Donizettiho Edgarda a Nemorina, Verdiho Macduffa, Vojvodu z Mantovy, Alfreda, Gabrielle Adorna, Riccarda, Dona Alvara, Pucciniho Des Grieuxa, Rodol­fa, Cavaradossiho, Pinkertona a Cileovho Maurizia. Na doskách, kde spieval Beniamino Gigli, účinkoval v kostýmoch, ktoré prvý obliekol nemenej legendárny Pippo di Stefano.

Autor a moderátor: PhDr. Jaroslav Blaho

Zdroj: http://www.sdke.sk/opera.php?page=hry_dvorsky60_sk

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]