magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pozvánka na výstavu
@ Kultúra -> Výstavy      Nov 02 2011 - 09:41 GMT

Košice 2013, n.o. a Ludwig Henne, koordinátor projektu Košice A.I.R. (umelci na rezidenciách) srdečne pozývajú na prezentáciu prác umelkyne Luciji Smodiš zo Slovinska a Alexandra Raevského z Moldavska. Obaja zároveň predstavia aj kultúrne prostredie v ich domovských krajinách. Podujatie sa uskutoční v Make-up Gallery na Alvinczyho ul. 18 v Košiciach, 2. novembra 2011 o 19:00 h. 

Lucija Smodiš je 27 ročná umelkyňa z Mariboru (Slovinsko). Študovala vizuálne umenie na Pedagogickej univerzite v Maribore a neskôr pracovala ako umelkyňa, tiež ako kurátorka a kultúrna manažérka v Slovinsku.

Alexandru Raevski je 28 ročný umelec z Kišiňova (Moldavsko). Študoval na fakulte architektúry na Moldavskej štátnej technickej univerzite a získal diplom z maľby a sochárstva na fakulte maľby Pedagogickej univerzity "Ion Creanga" v Kišiňove

K.A.I.R. - Kosice artist in residence (košickí umelci na rezidenciách) je programom projektu Košice 2013, v rámci ktorého sú zahraniční umelci pozívaní do Košíc a zároveň domáci vysielaní na rezidencie do zahraničia.

Projekt podporili: Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o., Make-up Gallery Košice a Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]