magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

S novembrom prichádza Festival sakrálneho umenia
@ Kultúra -> Podujatia      Nov 11 2011 - 09:09 GMT

Novembrový čas už tradične v našom meste patrí sakrálnemu umeniu. Samotný fakt, že  sa uskutoční už  22. ročník Festivalu sakrálneho umenia svedčí o tom, že sa právom  toto podujatie zaradilo medzi prestížne projekty mesta a svojou rôznorodou dramaturgiou aj o ojedinelé podujatia v rámci Slovenska. Festival už od roku 1990 vytvára priestor pre rozvoj porozumenia, tolerancie a náboženskej znášanlivosti aj prostredníctvom prezentácie sakrálneho umenia v oblasti hudby, spevu, výtvarného umenia, a slova. Mesto sa stalo nositeľom a hlavným organizátorom Festivalu sakrálneho umenia, ktorého hlavnou myšlienkou je ekumenizmus, v našom meste dostatočne zviditeľnený. Práve tento projekt bol základom pre rozvoj ekumenizmu a vzniku Ekumenického spoločenstva cirkví na území mesta. Zároveň je festival oslavou patrónky Dómu sv. Alžbety, ale aj patrónky mesta Košice.
Tento rok sa festival uskutoční v dňoch 13. - 23. novembra 2011. Žánrovo je program festivalu určený pre všetkých obyvateľov mesta Košice. Je prehliadkou sakrálneho umenia v oblasti vokálneho umenia, hudby, umeleckého slova, výtvarného umenia a filmu.

Na príprave a realizácii festivalu sa už tradične podieľajú profánne hudobné telesá, väčšie aj menšie hudobné zoskupenia všetkých členov Ekumenického spoločenstva cirkví na území mesta Košice, ako aj rad kultúrnych inštitúcií v našom meste.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]