magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

REFRESH +89 začína už tento týždeň
@ Kultúra -> Podujatia      Nov 14 2011 - 09:05 GMT

Festival otvorených dialógov - REFRESH +89 začína už tento týždeň. Od 15. – 19. novembra vytvorí priestor pre rozvoj slobodného a otvoreného myslenia. Prostredníctvom koncertov, divadelných a filmových predstavení, ale aj vernisáží, diskusií a prednášok tak budú môcť Košičania, ale aj návštevníci z iných miest zažiť mentálny a kultúrny refresh spoločnosti.

„Festival otvoríme v utorok, 15. novembra o 17.00 výstavou RE-PUBLIC SPACE na Železničnej stanici v Košiciach a následne budeme neformálne pokračovať o 18.00 v sále Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach na Pribinovej ulici 1. Veríme, že otvorením odštartuje niekoľko dní zaujímavej kultúrnej produkcie, ale aj inovatívnosti spojením umeleckej a občiansko-spoločenskej línie programu,“ uviedol projektový manažér Anton Spišák.

Dramaturgia festivalu je naozaj pestrá a na svoje si prídu fanúšikovia hudby, divadla ale aj filmov či diskusií s osobnosťami udalostí Novembra, napríklad diskusiou s Fedorom Gálom v stredu, 16.11. Okrem symbolicky spoplatnených  akcíí, podstatnú časť programu tvoria aj diskusie, prednášky, či happeningy, ktoré sú bezplatné.

„Radi by sme ľudí pozvali aj na druhý ročník sviečkového pochodu. Tento rok ho začneme pri Technickej univerzite a budeme pokračovať až k Dolnej bráne. Nemenej lákavé, ba priam naopak, sú aj divadelné hry: Posledná historická úloha mladej generácie, česká hra Havel píše Husákovi, ale predstavenie PUT BACK od mladého režiséra Stana Bilého. Filmovú časť sme umiestnili do kina Biograf. Detailný program je k dispozícii vo vybraných podnikoch v centre mesta, ako aj na internetovej stránke www.refresh89.sk,“ približuje Anton Spišák.

V záujme vytvorenia širokého priestoru pre otvorený diálog, festival Refresh +89 využíva viacero priestorov v centre mesta.

„Napríklad koncert kapiel Xeno & Oaklander s českou dvojicou Hugo & Zoe si budete môcť vychutnať na pôde scény Jorik a jedinečné spojenie domácich The Uniques s britskými hosťami We Have Band a maďarskými Volkova Sisters v budove Historickej radnice  na Hlavnej ulici. Tešiť sa môžete aj na koncert elektornických Švédov Slagsmalsklubben v Tabačke,“ uhovorí Anton Spišák.

Predpredaj  celofestivalových vstupeniek, ktorých počet je obmedzený, prebiehaonline na webe www.refresh89.sk iba do utorka, 15.11., v cene 17 EUR pre dospelých a 13 EUR za študentský lístok.
Projekt je podporený  z finančných zdrojov Ministerstva kultúry Slovenskej republiky, ERSTE Foundation, Embassy of the United States in Bratislava a Swedish Embassy in Vienn

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]