magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

La Putyka v divadle
@ Kultúra -> Divadlo      Nov 18 2011 - 10:05 GMT

V rámci  Visegrádskych dní uvedú 21.11. o 19. hod  v Štátnom divadle predstavenie La Putyka v réžii R. Nováka.

Rosťa Novák, popredný český herec, akrobat, performer a bábkar je potomkom rodiny Kopeckých v 8. generácií . V roku 2008 viedol v ČR workshop pre slávny kanadský „nový“ cirkus Cirque de Soleil. "Túžbou písanou srdcom" dal dokopy projekt La Putyka, ktorý autorsky, produkčne a v podstate i režijne a choreograficky sám vytvoril.

Originálne poňatie inscenácie La Putyka však realizoval predovšetkým v snahe nekopírovať francúzske novocirkusové zdroje, ale vychádzal z českých reálií „hospodského života“, pričom do projektu okrem hercov a tanečníkov zapojil i muzikantov a športovcov (napríklad majstrov ČR v akrobatických skokoch na trampolíne, alebo majstrov bojového umenia wu –shu). Predstavenie sám charakterizoval slovami „ La Putyka je nový hospodský cirkus“.
 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]