magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava fotografií PRIRODZENE
@ Kultúra -> Výstavy      Nov 21 2011 - 09:18 GMT

Kultúrne centrum KSK pozýva milovníkov prírody  na výstavu fotografií autora Molnára Levente, ktorá sa uskutoční v rámci cezhraničnej spolupráce  s Osvetovým strediskom Kossuth Lajosa v Satoraljaujhely. Vernisáž výstavy sa bude konať dňa 23. novembra o 16.30 v Galérii KC KSK na Strojárenskej 3 v Košiciach. Výstava potrvá do 9. decembra 2011.
Autor sa narodil v Sárospataku, žije a pracuje v Sátoraljaújhelyi ako odborný metodik pre úsek fotografie. Už v detstve sa dostal do bezprostrednej blízkosti prírody, pretože otec bol horár a brával ho so sebou do kopcov, v prvom rade do nádherných Zemplínskych vrchov. Navyše bol aj poľovník a tak mal možnosť byť na nespočetne veľa poľovačkách a pozorovať chovanie sa a zvyky zvierat vo voľnej prírode.

Tieto skúsenosti z detstva   využíva v súčasnosti,  keď chodí do  prírody s fotoaparátom a „loví“ zábery. „Mnohí sú toho názoru, že fotografovanie v prírode je ľahká záležitosť:  zoberiete  fotoaparát, idete  na výlet a urobíte si  pekné zábery. No, nie je to tak jednoduché. Veľakrát sa mi stane, že s ďalekohľadom aj nad stovku metrov zazriem  zviera  a vtedy prichádza na rad taktizovanie, ako by som  najlepšie mohol nadviazať so zvieraťom  kontakt a dostať sa najbližšie k nemu. V takomto prípade si premyslím: skadiaľ svieti slnko, odkiaľ fúka vietor, kde a akým tempom sa pohybuje zviera, kde je skrýša, ktorá by ma schovala. Je to „ vzrušujúca“ poľovačka, akoby naozaj. Príroda nám pripravuje nespočetné množstvo zázrakov, no žiaľ, už nie je tak čistá a bohatá ako v období môjho detstva. Aj tak je čarovná. Za veľmi chudobného považujem každého kto to nevidí a neváži si jej krásu. Myslím si, že príroda môže existovať osamotená, ale  človek nemôže žiť bez prírody. Pre zachovanie týchto „každodenných“ zázrakov tak veľmi obľubujem fotografovanie v prírode.“ hovorí autor. 
Keďže fotoaparát je súčasťou autorovej osobnosti, spracováva aj iné tematiky,  kde tiež vyhľadáva špeciálne okamihy, aby zachytil  čaro momentky  v portréte s vykreslením nálady.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]