magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policjané správy za 27.11. 2011
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 28 2011 - 10:32 GMT

Vlamača policajti prichytili priamo pri čine 

Včera okolo 04.05 hod.  policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice zadržali na mieste činu a poverený policajt PZ z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil 39-ročného Petra H. z Košíc. Obvinený okolo 04,00 hod. sa po vylomení mreže a následnom vypáčení okna vlámal do fotoateliéru na Mäsiarskej ulici v Košiciach, odkiaľ sa pokúsil ukradnúť notebooky, fotoaparáty, príslušenstvo k fotoaparátom a rôzne prístroje a príslušenstvo fotoateliéru. Košickej spoločnosti spôsobil škodu 7.500,-€. Obvinený bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. 

Pobili sa v pizzerii 

Poverený policajt PZ z prečinu výtržníctva v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinil dvoch Košičanov Michala (19) a Gabriela (25). Obvinení sa v sobotu o 19,50 hod. v pizzerii na  Hemerkovej ulici v Košiciach začali navzájom fyzicky  napádať. Počas bitky medzi sebou poškodili zariadenie pizzerie (stôl, stoličky), čím takto majiteľke spôsobili škodu 320,- €. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky. 

Košickí  policajti vypátrali odcudzené auto

Policajtmi Obvodného oddelenia PZ Košice Sever bolo vypátrané osobné motorové vozidlo zn. Ford Ka, ktoré bolo nájdené odstavené oproti garáži na Szakayho ulici v Košiciach. Ku krádeži tohto vozidla došlo v dobe od dňa 09.11. do 10.11.2011 z parkoviska na ulici Park Angelium v Košiciach. Policajti po zadokumentovaní vrátili auto jeho majiteľovi a po páchateľovi naďalej pátrajú. .

V bare napadol o deväť rokov mladšieho muža 

Sečovskí policajti z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinili 29-ročného Erika z Trebišova. Obvinený v sobotu o 02,00 hod. v bare na Obchodnej ulici v meste Sečovce, najprv verbálne a neskôr fyzicky napadol Pavla (20) a spôsobil mu zranenie s dobou PN 10 dní. Obvinený bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Za svoj skutok mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 2 roky.

V Plešivci horel pôjd hotela

Dňa 27. 11. 2011 v čase o 17.25 h. na Železničnej ulici v obci Plešivec (okr. Rožňava) na pôjde  objektu hotela Hatan došlo k požiaru. Hotel už niekoľko rokov nie je v prevádzke a v súčasnosti tam prebývajú bezdomovci, ktorí si tam kúrili doskami. Podľa vyjadrenia veliteľa výjazdu Hasičského záchranného  zboru požiar vznikol pravdepodobne neúmyselným konaním osoby pri manipulácii s horľavým materiálom v priestore pôjdu. Požiarom vznikla škoda  doposiaľ nezistenému  majiteľovi  objektu  vo výške približne 100,- €. Uhasením požiaru boli zachránené hodnoty vo výške približne 10.000,- €. Požiar bol uhasený o 19,15 hod. a danú vec realizuje Obvodné oddelenie PZ Plešivec ako iný priestupok proti poriadku v správe.  

Mladý  život vyhasol pod kolesami vlaku

Včera o 01.35 hod.  na železničnej trati na 2 dopravnej koľaji v úseku Krompachy – Spišské Vlachy v katastri mesta Krompachy (okr. Spišská Nová Ves) bol vlakom nákladnej dopravy  zrazený a usmrtený 21-ročný František zo Spišskej Novej Vsi. Na koľaji ležal na chrbte medzi koľajnicovými pásmi, pričom rušňovodič ho po vyjdení zo Železničnej stanice Krompachy zbadal vo vzdialenosti cca. 10 až 20 metrov. Aj napriek použitiu rýchločinnej brzdy zrážke sa nepodarilo zabrániť. Ohliadajúci lekár pri ohliadke màtvoly konštatoval devastačné poranenia hlavy, hrudníka, brucha a končatín nezlučiteľné so životom. Na tele nebohého bude vykonaná pitva. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]