magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vianočná knižka sa otvára
@ Kultúra -> Literatúra      Dec 02 2011 - 09:44 GMT

Knižnica pre mládež mesta Košice včera o 9.hod, v pobočke na Humenskej ul. č. 9 slávnostne otvorila projekt Vianočná knižka sa otvára.

Dnes  (2. decembra o 8.30 h v pobočke na Fejovej ulici a o 10.30 v Centrálnej požíčovni na Tajovského 9) otvárame Vianočnú knižku Ester a Albatros od Hana Naglik, čo je pseudonym známeho spisovateľa, redaktora, dramaturga a režiséra Silvestra Lavríka.

V pondelok (5. decembra o 8.30 h na pobočke Mier OD Billa, o 10.30 h na pobočke ZŠ Starozagorská a o 14.h na pobočke na Humenskej 9) medzi čitateľov zavíta jedna z najobľúbenejších detských autoriek, Prešovčanka Gabika Futová so svojou najnovšou knihou Brata musíš poslúchať.

Projekt Vianočná knižka sa otvára má v knižnici mnohoročnú tradíciu, avšak až tento rok dostáva širší celomestský ráz. Zahàňa dvadsaťsedem podujatí, ktoré potrvajú až do dvadsiateho decembra. Patria medzi ne dve desiatky besied s ôsmimi spisovateľmi - Hana Naglik, Gabika Futová, Marta Hlušíková, Peter Gajdošík, Betka Verešpejová, Peter Karpinský, Ján Milčák, Juraj Drobný (priebežne na pobočkách), čítanie v detskej nemocnici (piatok 9.12. o 10.h Detská nemocnica) a program s hendikepovanými deťmi (štvrtok 8.12. o 9.h., pobočka Nezábudka, Poľovnícka 8). Návštevníkov iste poteší koncert Uspávanky Katky Koščovej a jej sestry Veroniky Husovskej, kde umelkyne nielen zaspievajú, ale aj prečítajú rozprávky Marušky Kožlejovej (piatok 9.12. o 17.30 h, Tajovského 9).

Súčasťou Vianočnej knižky je anketa medzi čitateľmi, kde si môžu označiť knihu, ktorú by radi dostali pod vianočný stromček. Jej výhercov knižnica vylosuje počas svojho vystúpenia na pódiu na Hlavnej ulici počas Košických Vianoc (20.12. o 17.30 h pri Immaculate). Anketové lístky sú čitateľom k dispozícii vo všetkých dvadsiatich piatich pobočkách knižnice.

Projekt Vianočná knižka sa otvára podporilo Ministerstvo kultúry SR.


Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]