magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ZOO otvorila brány Vianociam
@ Aktuálne -> Rôzne      Dec 05 2011 - 09:19 GMT

Prípravy na Vianoce vrcholia aj v košickej ZOO. Predzvesťou sviatočných dní v závere roka bude príchod Mikuláša v utorok 6. decembra. Deťom, ktoré majú radi zvieratá a prírodu sľubuje sladkosti od výmyslu sveta. A viete, kto mu bude v zoo asistovať? Nebude to žiaden čert rohatý, ale jedno milé zvieratko, ktoré chová naša ZOO.
Na návštevu ZOO však nepozýva iba Mikuláš. Pre deti materských škôl a žiakov ZŠ zoologická záhrada tradične pripravuje vianočné stromčeky, ktoré budú môcť zdobiť deti od 12. do 23. decembra. Triedy, ktoré prídu s vianočnými ozdobami budú mať do zoo bezplatný vstup.

Stromčeky sú umiestnené von, preto by mali byť ozdoby vyrobené z trvanlivých materiálov, aby odolali počasiu. Odporúčame ozdoby z dreva, slamy, či zo sušeného ovocia. Deti ich môžu zakúpiť, ale určite viac potešia tie, ktoré sami vymysleli a vyrobili. Triedy, ktoré sa chcú zapojiť do zdobenia stromčekov v zoo sa môžu objednať na tel. č. 055/7968 013, resp. elektronicky na [email protected]. Takto dohodnutou návštevou si zabezpečia sprievodcu, ktorý ich počká pri vstupe a ukáže im cestu ku stromčeku.


ZOO ponúkne v decembri návštevníkom aj niečo navyše. Od 15. decembra do 15. januára 2012 to bude sviatočne vyzdobený areál. Rozžiaria ho stovky farebných svetiel, blikajúcich girlánd a desiatky vyzdobených stromčekov. Sviatočne vysvietené budú aj niektoré chovné zariadenia ako napríklad chovné zariadenie pre makaky dlhochvosté, kapybary močiarne, pelikány ružové, surikaty vlnkavé, exotárium, vivárium, oba rybníky a pod. Ak sa rozhodnete navštíviť ZOO, aby ste si vychutnali zážitok z nadchádzajúcich sviatkov v lone divej prírody, vedzte, že ZOO bude otvorená do 17. hodiny. Môžete sa ohlásiť vopred na tel. čísle 055/7968 013 alebo elektronicky na [email protected]. Vtedy pre všetkých záujemcov špeciálne pripravíme komentované kàmenie tuleňov o 15. hodine.  Zoologická záhrada bude otvorená aj počas sviatočných dní. Celkovo v nej žije 760 zvierat v 171 druhoch.

Zdroj: http://www.zookosice.sk/?zookosice=aktualita&id=90

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]