magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vo Východoslovenskej galérii K.A.I.R. lab
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Dec 09 2011 - 09:24 GMT

Vo Východoslovenskej galérii sa uskutoční 13.12. vernisáž výstavy K.A.I.R. lab.  Výstavný projekt „K.A.I.R. lab“ je v poradí druhou výstavou v rámci projektu Y - Bod pre mladých. Vznikol v spolupráci medzi EHMK 2013 (Košice Európske hlavné mesto kultúry), K.A.I.R. (Košice Artist in Residence) a Východoslovenskou galériou Košice (VSG). Predstavuje dve, na sebe nezávislé výtvarné intervencie dvoch umelcov, Lucije Smodiš a Alexandra Raevski, do nevýstavných priestorov VSG.V oboch prípadoch ide formálne zároveň o reakciu na lokálnu, miestnu kultúru v komparácii s kultúrami krajín ich pôvodu či kultúrami, ich tradíciami vo všeobecnosti. Jednotlivo sú ale osobnými záznamníkmi autorov, sprostredkujúcimi divákovi informáciu o spôsobe nazerania na vlastný pôvod a identitu.

Lucija Smodiš (1984, Maribor, Slovinsko), študovala vizuálne umenie na Pedagogickej Univerzite v Maribore kde aj tvorí a pôsobí zároveň ako kurátorka a manažérka kultúry. Primárne, no nie nevyhnutne pracuje s videom a verejným priestorom, kde sleduje reakcie ľudí na neobvyklé situácie a zvuky.

Alexander Raevski (1979, Chisinau, Moldova), študoval na fakulte architektúry na Moldavskej štátnej univerzite technológii a maľbu na Pedagogickej univerzite Ion Creanga v Chisnau. Zaoberá sa sociálno-politickými a psychologickými aspektmi svetonázorov ľudí zo sveta športu, ktorí museli zo zdravotných dôvodov s aktívnym športom prestať. V tvorbe využíva fotografiu, video ako aj médium sochy.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]