magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prezentácia knihy Andy Warhol a Československo v Košiciach
@ Kultúra -> Literatúra      Dec 14 2011 - 11:31 GMT

Pozývame Vás na prezentáciu knihy Andy Warhol a Československo, ktorá sa koná vo štvrtok 15. decembra o 19tej v priestore košického kníhkupectva Artforum na Mlynskej ulici. Monografiu, na ktorej pracoval dvadsať rokov predstaví jeden z jej autorov, fotograf a košický rodák Rudo Prekop.

RUDO PREKOP, Doc. Mgr.
narodený 13. 4. 1959, Košice

1974-78 Stredná umelecko-priemyselná škola Košice, odbor úžitkovej fotografie
1980-86 Akademie múzických umění FAMU Praha, katedra fotografie (prof. Ján Šmok)
1994-02 Externý pedagóg na katedre fotografie FAMU v Prahe
2002 Vedúci študiového ateliéru FAMU

Žije a pracuje v Prahe ako fotograf v slobodnom povolaní. Je členom Pražského domu fotografie (PHP), Asociace fotografù, Svazu českých fotografù.


Doteraz mal 32 samostatných výstav doma i v zahraničí, zúčastnil sa asi 170 skupinových výstav a projektov (Praha, Cheb, Bratislava, Košice, Budapešť, Varšava, Viedeň, Paríž, Arles, Toulouse, Metz, Barcelona, Rím, Berlín, Frankfurt, Mníchov, Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Stockholm, Helsinky, Syracuse, Londýn, Toronto, Washington, New York, Chicago, Houston …).


V oblasti voľnej fotografie realizoval niekoľko cyklov: Nájdené snímky, Reálovky, Aranže, Inscenácie, Zátišia.


Svojimi fotografiami je zastúpený v mnohých významných verejných aj súkromných zbierkach (Umělecko - prùmyslové muzeum Praha, Moravská galerie Brno, Galerie Benedikta Rejta Louny, Slovenská národná galéria Bratislava, Východoslovenské múzeum Košice, Nationale Bibliotheque Paris, Museé de la photo Arles, Musée de l´Elysée Lausanne …).


Je spoluautorom a realizátorom pôvodnej koncepcie a výtvarného riešenia Múzea Andyho Warhola v Medzilaborciach.


V rámci úžitkovej fotografie spolupracuje s inštitúciami: Filmové ateliéry - Studio Barrandov, Galerie Benedikta Rejta Louny, Správa Pražského Hradu.


Autorkou fotografie Ruda Prekopa je Gabriela Gernat Ksandr.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]