magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21.12.2011
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 22 2011 - 11:24 GMT

Vražda v obchodnom centre

Včera o 17,14 hod. v obchodnom centre na Popradskej ulici v Košiciach došlo k hádke medzi 33-ročným Petrom G. a 41-ročnou Irenou H. obaja z okresu Košice-okolie. Irenu, ktorá pracovala na oddelení pyrotechniky ako brigádnička, po hádke Peter fyzicky napadol. Loveckým nožom ju 1 x bodol do dlane, 1 x do hrudníka a 12 x do chrbta v oblasti hrudníka. Irena bodným zraneniam na mieste podľahla. Páchateľ bol na mieste zadržaný a predvedený. Vyšetrovateľ PZ už Petra obvinil zo zločinu vraždy. Obvinený muž je umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V súčasnosti sú v danej veci vykonávané procesné úkony. Motív jeho konania je predmetom vyšetrovania. Obvinenému za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.  


Žena olúpila iba 8-ročného chlapca

Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže /trestná sadzba na 7 až 12 rokov/ obvinil 32-ročnú Máriu z okr. Michalovce. Táto dňa 23.11.2011 o 14,00 hod. v obci Lastomír (okr. Michalovce) pred budovou potravín pristúpila k 8-ročnému chlapcovi z Lastomíra, ktorý vychádzal z potravín. Zakričala na neho: „Daj mi peniaze, lebo ťa tu hneď zbijem, keď mi nedáš“. Následne mu prehľadala nákupnú tašku, z ktorej mu zobrala 2 ks mincí v nominálnej hodnote 2,- €, vošla do potravín a za tieto peniaze si nakúpila tovar. Chlapcovi spôsobila škodu vo výške 4,- €. K jeho zraneniu nedošlo. Obvinená je stíhaná na slobode.  

Zbitého muža hodili do kontajnera

Košický  vyšetrovateľ zo zločinu ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva obvinil štyroch Košičanov vo veku od 25 do 37 rokov. Títo v utorok o 15,00 hod. v chatke v chatovej lokalite Horný Bankov v Košiciach, spoločne fyzicky napadli Ondreja (33) z Košíc. Udierali ho päsťami do tváre a po páde poškodeného muža na zem ho kopali do oblasti hlavy a celého tela. Následne ho vyhodili z chaty na terasu, kde pokračovali vo fyzickom útoku a po ukončení útoku ho odvliekli na zastávku MHD Horný Bankov. Tam ho hodili do kontajnera na odpad, čím mu takto spôsobili ťažké poranenia  - životu ohrozujúce stav s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Obvinení muži boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V  prípade dokázania viny obvinením mužom hrozí   trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

 

Z firmy ukradli formy

Doposiaľ  nezistený páchateľ sa od dňa 1.7.2011 do 21.12.2011 vlámal do objektu firmy v obci Nižná Rybnica (okr. Sobrance). Páchateľ nezisteným predmetom odstránil visiaci zámok z ochranných kovových mreží, vypáčil dvojkrídlové plechové dvere v oblasti zámku a vošiel do vnútorných priestorov budovy. Odtiaľ odcudzil celkovo 17 ks foriem z kalenej ocele na výrobu plastových výrobkov. Miestnej firme odcudzením 15 ks foriem, 200 m štvoržilového medeného káblu, dvojkrídlových plechových dverí a bráničky do záhradky spôsobil škodu cca. 100.020,- €, a odcudzením 2 ks foriem Prešovskej firme spôsobil škodu cca. 30.000,- €.  

Napadli majiteľa baru za to že im nenalial

Včera o 15.30 hod. oznámil na polícii poškodený Tibor H. (45) z Rožňavy napadnutie v bare na Sídlisku juh v Rožňave. Ešte v pondelok okolo 15.20 hod. sa v podnapitom stave snažili dostať do baru na  Kyjevskej ulici v Rožňave Tomáš R. (23) a Ján D. (27) obaja z Rožňavy. Títo sa dožadovali pred barom od jeho majiteľa Tibora, aby ich pustil dnu a nalial im alkohol. Vzhľadom k ich zjavne podnapitému stavu Tibor požadovanú službu odmietol a z toho dôvodu ho najprv fyzicky napadol Tomáš. Ten ho chcel udrieť päsťou a hneď na to na neho zaútočil päsťami aj Ján. Tibor sa obom útočníkom snažil ubrániť, ale ako sa počas zápasu obrátil chrbtom k Jánovi, tak tento ho odzadu udrel po temene hlavy kovovou tyčou a následne sa mu vyhrážal zabitím. Tiborovi takto spôsobil Ján tržno - pohmoždenú ranu v záhlaví s dobou liečby do 10 dní a zároveň u neho vyhrážkami vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Včera o 14,09 hod. v tom istom bare v Rožňave si Tomáš v podnapitom stave telefonicky zavolal do baru majiteľa Tibora. Toho po jeho príchode Tomáš fyzicky viackrát napadol a snažil sa ho udrieť, pričom sa mu opakovane  vyhrážal zabitím. Poškodený sa útočníkovi s pomocou prítomného syna bránil a pritom k rozhádzali zariadenia baru. Personálom baru bola privolaná na pomoc policajná hliadka. Poverený policajt oboch páchateľov obvinil z prečinov ublíženia na zdraví, výtržníctva a nebezpečného vyhrážania. Tomáš bol včera zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. 

Požiar rodinného domu

Včera okolo 18,25 hod. došlo k požiaru rodinného domu v obci Voľa, časť Stankovce (okr. Michalovce). Požiar vznikol v obývacom dome, ktorý pozostáva z dvoch častí, tzv. dvoj dom, prepojený spoločnou strechou. V čase požiaru boli v časti, kde vznikol požiar dve dospelé osoby a v druhej časti domu bolo šesť osôb /3 dospelé a 3 deti/. Požiar lokalizovali príslušníci HaZZ Michalovce. Došlo k zhoreniu vnútorného zariadenia domu v ľavej časti dvoj domku a zhoreniu ľavej časti strechy. Zisťovateľ príčin požiaru HaZZ uviedol ako príčinu požiaru ohorok cigarety v miestnosti. Majiteľovi domu vznikla požiarom škoda 10.000,- €. K zraneniu osôb nedošlo. 
 
 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]