magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košičania budú spomínať na Václava Havla
@ Kultúra -> Podujatia      Dec 28 2011 - 11:21 GMT

Spomienkový večer na dramatika a bývalého československého prezidenta Václava Havla sa uskutoční aj v Košiciach v stredu, 28.12.2011. Večer nesúci názov “Václav Havel na tahu”, ktorý predstaví v priestoroch Východoslovenskej galérie dve jeho divadelné hry od pražského Divadla na tahu, ale aj filmové predstavenie o živote  bývalého prezidenta, iniciuje festival REFRESH +89.

“Na tých, ktorí bojovali za našu slobodu netreba zabúdať, a tak nielen slovami, ale aj činmi máme záujem si pripomenúť hodnoty, za ktoré Václav Havel bojoval a ktoré neskôr presadzoval. Ako dôležité vnímame to, aby spomienka na pána Havla bola “na tahu” aj v Košiciach, druhom najväčšom meste na Slovensku. Som mimoriadne rád, že do Košíc sa nám podarilo priniesť v spolupráci s režisérom Andrejom Krobom divadelné hry pána Havla, ktoré predstaví Divadlo na tahu,” hovorí iniciátor podujatia Anton Spišák.

Spomienkový večer na Václava Havla prinesie jeho košickú premiéru divadelných predstavení – Audience a Protest od pražského legendárneho Divadla na tahu, ktoré zakladal sám Václav Havel spolu s Andrejom Krobom. Večer obohatí aj speváčka Silvie Krobová a premietať sa bude film Občan Havel pøikuluje o 18.00 hod. v Kine BIOGRAF. / Večer sa uskutoční v priestoroch Východoslovenskej galérie (Hlavná 27) v Košiciach a začne sa o 18.00 hod. predstavením filmu v Mestskom kine BIOGRAF, odkiaľ sa neskôr pre divadelné hry o 19.00 hod. presunie do Historickej siene galérie./

Dramatik a občan, ktorý sa nebál postaviť proti totalitnému režimu, Václav Havel, znamenal pre náš festival obrovskú inšpiráciu a súčasne morálnu autoritu, ktorého hodnoty reflektoval aj samotný festival. Z tohto dôvodu cítime potrebu pripomenúť si hodnoty Václava Havla a jeho prínos aj touto akciou, na ktorej sa partnersky spolupodieľa aj Východoslovenská galéria,” objasňuje zámer podujatia Spišák.

 

Zdroj: http://sacfest.org/sk/show/havel

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]