magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09.01.2012
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 10 2012 - 11:12 GMT

Družke obil hlavu o stenu

Policajti Obvodného oddelenia PZ Krompachy z prečinu nebezpečného vyhrážania a ublíženia na zdraví /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ obvinili 40-ročného Jána z Krompách. Tento v decembri 2011 v dome na Hornádskej ulici v Krompachoch (okr. Spišská Nová Ves) po predchádzajúcich vulgárnych nadávkach viac krát zbil svoju družku Katarínu (30). Päsťami ju bil po tvári, následne ju chytil za hlavu a búchal s ňou o stenu. Vyhrážal sa jej zabitím a zahrabaním v lese do zeme ak ho udá na polícii. Katarína utrpela zranenia s predbežnou dobou liečenia najmenej 10 dní.  


Pokúsil sa vykradnúť stánok

Spišskonovoveský  policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili  16-ročného Angela z Krompách. Tento sa v decembri na Družstevnej ulici v Krompachoch pokúsil odcudziť cigarety z uzamknutého stánku. Kameňom rozbil sklenenú výplň v prednej časti novinového stánku, kde cez vzniknutý otvor rukou chcel odcudziť cigarety, na ktoré však nedosiahol. Vzápätí však  bol vyrušený náhodne prechádzajúcou osobou a z miesta činu ušiel. Popradskej spoločnosti tak spôsobil škodu na zariadení vo výške najmenej 150,- €. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Poľovníkom poškodil štyri posedy

Doposiaľ nezistený páchateľ v dobe od dňa 31.12.2011 do 06.01.2012 poškodil v katastri obce Košické Oľšany, lokalite „Na bani“ (okr. Košice-okolie) drevený poľovnícky posed a v katastri obce Sady nad Torysou časť Byster, lokalite  „Dedovka“ 3 ks drevených poľovníckych posedov. Občianskemu združeniu spôsobil škodu vo výške 2.600,- €. Prípad dokumentuje policajti Obvodného oddelenia PZ Bidovce ako prečin poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi pátrajú. 

Odcudzil 51 čerpadiel

Neznámy páchateľ od soboty do pondelka sa vlámal v areály spoločnosti na Lastomírskej ulici v Michalovciach do železného kontajnera. Odtiaľ odcudzil  51 ks čerpadiel a  50 metrov predlžovacieho kábla. Michalovskej spoločnosti spôsobil škodu 7.182,- €. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]