magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Uctia si pamiatku obetí leteckej katastrofy
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 01 2012 - 10:46 GMT

Dňa 19. januára 2012 uplynulo šesť rokov od leteckej tragédie pri obci Hejce. V tento deň v troskách lietadla zahynulo pri návrate z misie KFOR v Kosove 42 príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Šieste výročie si pri pamätníku nešťastia uctí aj primátor Richard Raši.

Pamiatku slovenských vojakov si 1. marca 2012 o 12.00 hod. pri pamätníku na mieste leteckého nešťastia – na vrcholku kopca Borsó pri maďarskej obci Hejce - uctí aj primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý naň slávnostne položí veniec.

Táto tragédia otriasla celým Slovenskom a každým z nás. Práve takéto skúsenosti nás naplnia nielen pietou a úctou, ale aj pokorou a pochopením, že si máme viac vážiť život a jeden druhého, pretože zajtra, o hodinu, v okamihu môžeme stratiť veľmi veľa a niekedy aj všetko. Som si istý, že na ľudí, na ktorých dodnes spomíname, nikdy nezabudneme,“ povedal primátor Richard Raši.

Ešte predtým o 11.00 hod. sa vedenie mesta Košice zúčastní aj osláv Medzinárodného dňa civilnej ochrany, ktorý sa koná v obecnom úrade Hejce. Okrem Richarda Rašiho na ňom prednesie príhovor aj primátor Miškolca Ákos Kriza. Tieto dve mestá majú podpísaný Protokol o spolupráci v oblasti civilnej ochrany od roku 2008 a CO mesta Miškolc aktívne pomáhala pri povodniach v Košiciach v roku 2009.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]