magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Zmluva o finančnom príspevku na projekty podpísaná
@ Kultúra -> Oznamy      Mar 13 2012 - 10:53 GMT

Na pôde Ministerstva kultúry SR  dňa 9. 3. 2012 boli podpísané zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku v rámci prioritnej osi 7 Regionálneho operačného programu na realizáciu projektov, súvisiacich s projektom Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Dodatočne vytvorená prioritná os vytvára podmienky na realizáciu projektov investičného charakteru ako obnova, rekonštrukcia, rozširovanie a modernizácia stavebných objektov v záujme ich využitia na kultúrno-spoločenské účely, rozvoj kultúry, umenia a kultúrno-poznávacieho cestovného ruchu a s tým spojené obstaranie vybavenia a úprava a revitalizácia verejných priestranstiev, prvkov drobnej architektúry, verejnej zelene, rekonštrukcia a dobudovanie miestnej dopravnej infraštruktúry vo funkčnej súvislosti s projektom EHMK Košice 2013.

Zmluvy podpísali minister kultúry Daniel Krajcer, ako štatutárny zástupca Sprostredkovateľského orgánu pre prioritnú os 7 Regionálneho operačného programu, ktorým je MK SR a za prijímateľov primátor mesta Košice Richard Raši, predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa, za neziskovú organizáciu Perly Gotickej cesty František Šándor a za neziskovú organizáciu Zachráňme kaštieľ v Krásnej Marek Kažimír.

Ministerstvo kultúry SR doteraz vykonalo všetky potrebné kroky na realizáciu investičných projektov súvisiacich s projektom Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013 zameraných na vytvorenie potrebnej kultúrnej infraštruktúry prostredníctvom prioritnej osi 7, v ktorej je pre daný účel vyčlenená suma max. 60 mil. EUR (zdroje EÚ/ERDF).

Rezort kultúry vníma tento projekt ako unikátnu možnosť oživenia kultúrneho priestoru a prezentácie kultúry a ponuky čo najširšieho spektra kultúrnych zážitkov nielen počas celého roka 2013, ale aj trvalým rozvojom kultúrneho prvku ako spôsobu identifikácie, prezentácie a príjemného zážitku pre ľudí.

Projekty, na ktoré dnes boli podpísané zmluvy:

Mesto Košice

  • Kasárne - Kulturpark

  • SPOTS - kultúrno-spoločenské centrá

  • Amfiteáter - multifunkčná hala

  • Ulička remesiel - rekonštrukcia

  • Park Moyzesova / Komenského - rekonštrukcia a revitalizácia zelene

  • Mestský park - rekonštrukcia a revitalizácia zelene

  • Dom autentickej kultúry - rekonštrukcia

  • Košický hrad - revitalizácia a sprístupnenie archeologického náleziska

  • Kunsthalle - rekonštrukcia

Perly Gotickej cesty n.o

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]