magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ander z Košíc u protinožcov
@ Kultúra -> Podujatia      Mar 13 2012 - 19:19 GMT

Ïalší zo svojich (aj cestovateľských) snov si v závere apríla a začiatkom mája splní známy ľudový zabávač Ander z Košíc, ktorý 25. apríla odlieta na turné do vysnenej krajiny – do Austrálie. U protinožcov ho do 5. mája čaká najmenej 6 vystúpení v mestách Melbourne, Adelaide, Brisbane a Sydney. Ako povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Košiciach Ján Pisančin alias Ander pred časom mu ani len na um nezišlo, že sa so svojou nezameniteľnou východniarčinou dostane do toľkých štátov sveta. Spolu s neodmysliteľnými  protagonistami jeho vtipných rozprávaní – s kamarátom Piťom a ženou Eržou – v uplynulých rokoch meral cestu za oceán už neraz.

Tlieskali mu napríklad Slováci v USA, Kanade, ale tiež v mnohých  krajinách Európy, no Austrália bola až do týchto dní len nesplneným snom. Azda aj preto pripravil pre tamojších Slovákov galavečer, na ktorom – ako povedal - "sa utrhne". Verí, že v naplnených austrálskych sálach sa k potlesku Slovákov pridajú aj Poliaci, Srbi a Česi. "Teším sa na nové tváre, publikum, snažím sa im doniesť to najlepšie, čo mám. Prídem tam s novým DVD, teda aj s novým repertoárom," prezradil Ander. Hoci pred pár mesiacmi oslávil 70 rokov, svojich „pár krížikov na chrbte“ komentoval úsmevnou otázkou: "Nevyzerá, že tam ide 70-ročný dedko, však?"
 
Ander ponúkne v Austrálii 90 minút živej zábavy, nevylučuje však, že vystúpenia budú dlhšie. Sprevádzať ho bude spevácke duo Šarm. Návštevu Anderovi zabezpečí austrálsky agent Andrej Bučko, podľa ktorého žije v Austrálii približne 15 tisíc Slovákov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]