magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pozvánka z Artfora
@ Kultúra -> Literatúra      Apr 20 2012 - 09:20 GMT

Máme pre vás pozvánku na prezentáciu knihy Satellite Lives v dnes / 20. apríla / o 19-tej v priestore kníhkupectva Artforum na Mlynskej ulici. Knihu predstavia jej autori Anne Peschken a Marek Pisarsky, dvojica vystupujúca pod umeleckým menomUrban Art. Satellite Lives je fotodokumentačným výsledkom prvého rezidenčného pobytu berlínskej výtvarníckej dvojice Urban Art v Košiciach, ktorý vznikol na základe nového medzinárodného programu K.A.I.R. organizujúceho umelecké rezidencie v košickom regióne pod záštitou EHMK 2013.

Kniha dokumentuje reálny životný priestor obyvateľov a súčasne sociálne pomery na najrozsiahlejšom košickom sídlisku Terasa, ktorého časti sú symbolicky pomenované podåa sovietskych vesmírnych satelitov, v kontexte socialistického dedičstva pohľadom cudzokrajných návštevníkov. Kniha ponúka aj kapitolu košických svadobných fotografií a kapitolu o budúciach rezidenčných pobytoch.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]