magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Dome umenia diela maďarských velikánov
@ Kultúra -> Koncerty      May 04 2012 - 09:14 GMT

Štátna filharmónia Košice pripravila ďalší, už 57. ročník Košickej hudobnej jari /KHJ/. Festival začal úspešne Otváracím koncertom,  počas celého mája je pripravených množstvo zaujímavých koncertov i sprievodných podujatí. K jedným z ťahákov bude patriť nedeľný večer, 6. mája 2012 v Dome umenia o 19:00 sa predstaví  Maďarská národná filharmónia na čele s dirigentom, Zoltánom Kocsisom.

Svetoznámy maďarský klavirista, skladateľ a dirigent Zoltán Kocsis je výnimočným umelcom súčasnosti. Koncertuje v Európe, Južnej a Severnej Amerike, ako aj na všetkých významných pódiách ďalekého východu. V posledných rokoch často účinkuje ako dirigent. Od roku 1997 je hudobným riaditeľom Maďarského národného filharmonického orchestra, s ktorým uvedie diela maďarských velikánov (Kodály, Bartok), ako aj Baletnú hudbu popredného predstaviteľa slovenskej hudobnej moderny Jána Cikkera.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]