magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Čo ponúkne Envirofilm 2012 ?
@ Kultúra -> Film      May 16 2012 - 10:51 GMT

V poradí už 18. ročník medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí Envirofilm ponúkne návštevníkom filmy pre deti, mládež a dospelých. Okrem premietania filmov ponúkne aj lákavé sprievodné zábavno-náučné podujatia. Envirofilm 2012 sa bude konať v dňoch 14.-18. mája v priestoroch Magistrátu mesta Košice, Eco friendly hotela Dália a na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne.Súťažné filmy na témy ochrana životného prostredia, prírodné dedičstvo či alternatívne zdroje energie sa predstavia v priestoroch Eco friendly Hotela Dália v stredu 16.5. a v piatok 18.5. od 19:00. Medzi súťažnými filmami 18. ročníka nechýba ani slovenská reprezentácia zastúpená legendárnym režisérom Pavlom Barabášom, ktorý uvedie 2 snímky z cyklu Príbehy tatranských štítov.

Festival je rozdelený na 3 časové úseky, z ktorých je každý zameraný na inú vekovú kategóriu. Detského návštevníka potešia najmä pripravené animácie, súťaže, detské ihrisko z recyklovaných pneumatík, alebo aj prezentácia elektromobilu. Všetkým návštevníkom budú prednášať a diskutovať s nimi odborníci z Botanickej záhrady UPJŠ, Mestských lesov a Správy mestskej zelene. V závere festivalu bude v priestoroch Botanickej záhrady otvorená výstava Motýle exotických trópov.

Eco friendly Hotel Dália ponúkne fanúšikom aj filmové lahôdky festivalu z ročníka 2011. Vo štvrtok 17.5. majú diváci možnosť vidieť výnimočné slovenské dokumenty Strážca divočiny o charizmatickom obyvateľovi Tichej doliny – medveďovi hnedom a snímku Návrat rysov o unikátnom experimente vrátiť mláďa rysa zo ZOO opäť do prírody Malej Fatry Eco friendly Hotel Dália v Košiciach sa zapája aj do ďalších ekologických aktivít a v priebehu tohto roka uvedie zaujímavé enviromentálne projekty a workshopy, ktoré sú súčasťou projektu Košice Európske hlavné mesto kultúry 2013.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]