magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rozprávkový svet v botanickej záhrade
@ Kultúra -> Podujatia      May 21 2012 - 15:57 GMT

Za akciu Rozprávkový svet v botanickej záhrade patrí organizátorom veľká vďaka. Poetická výstava je organizovaná v spolupráci s veľmi zaujímavou osobnosťou českej kultúry Vítězslavou Klimtovou, ktorá sa osobne zúčastní na tlačovej besede i na otvorení výstavy 23.05. o 11. hodine. Známa výtvarníčka, ilustrátorka a spisovateľka je autorkou viacerých atraktívnych knižiek pre detského čitateľa a aj niekoľkých úžasných titulov pre dospelých. Originálne „lexikóny strašidielok“ ilustrovaných autorkinými akvarelmi a netradičným fantazijným rozprávaním o živote vysnívaných rozprávkových bytostí, sú len úvodnými titulmi do jej netradičnej tvorby.

Trvalým prezentačným zázemím tvorby V. Klimtovej je stála expozícia rozprávkových bytostí v trojrozmernom prevedení. Stále súkromné múzeum „Pohádkový dùm“ je zriadené pre verejnosť v obci Pičín neďaleko mestečka Pøíbram. Pre dospelého čitateľa ponúka táto autorka niekoľko vtipných knižiek, ktorých už samotné názvy dokazujú jej zmysel pre humor: „Sexuální pøitažlivost domácích kutilù“, „Jak se zbavit tchýně jednou provždy nekrvavou cestou“ a pod.

Expozičné priestory košickej botanickej záhrady budú od 23. mája 2012 obohatené o pestrú ukážku tvorby V. Klimtovej. Výstava je určená pre všetkých návštevníkov so zmyslom pre humor a obdarených fantáziou. Najviac zrejme zaujme detského návštevníka a rozšíri možnosti strávenia zaujímavých chvíľ v botanickej záhrade pre rodiny s deťmi.

Na slávnostnom otvorení výstavy o 11. hodine sa zúčastní autorka osobne, po tlačovej konferencii ponúkne možnosť získať originálne knihy s jej tvorby aj s venovaním. Vyvrcholením jej pobytu v Košiciach bude netradičné popoludňajšie  vystúpenie pre deti vo štvrtok 24.5.2012 od 13.00 do 15.00, kedy „rozprávková babička“ strávi chvíle s deťmi pri maľovaní a spievaní naživo uprostred svojich víl, škriatkov, čertov a ďalších rozprávkových bytostí.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]