magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ježko Separko vyzve do tanca 350 škôlkarov
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 07 2012 - 11:02 GMT

Nadácia KOSIT a Botanická záhrada  UPJŠ v Košiciach pripravili pre 350 škôlkarov atraktívny program, ktorým vo štvrtok 7. júna 2012 o 9:00 hod. v priestoroch Botanickej záhrady vyvrcholí 2. ročník projektu Škôlka Ježka Separka. Podujatie je spojené  s oslavou MDD, ale pre nepriazeň počasia bolo presunuté z 1. na 7. júna.

Ide o projekt, ktorý získal  prestížnu národnú cenu Odpadového hospodárstva Zlatý mravec 2011 za environmentálnu výchovu. Diplomy za aktívnu účasť na projekte odovzdá zapojeným  materským školám primátor mesta Richard Raši, ktorý  má od začiatku nad projektom záštitu. Navyše mesto Košice spolu so spoločnosťou KOSIT a.s. a Envidomom sú partneri štvrtkovej akcie.

Už druhý školský rok sa 5-6 ročné deti z košických 30 materských škôl hravou formou učia o separovaní odpadu. Učebné pomôcky poskytla Nadácia KOSIT, ktorá celý projekt zastrešuje. Súčasťou výukového balíčka, ktorý do projektu zapojené škôlky získali bezodplatne, je nielen učebnica  o druhoch odpadu a jeho zhodnocovaní. Ale tiež maňuška Ježka Separka a DVD s rozprávkami a tančekmi. Práve tanček Ježka Separka vo štvrtok 7. júna 2012 o 9:00 hod. predvedie v Botanickej záhrade naraz rekordných 350 detí. V galaprograme nebudú chýbať ani EKOdielka, ktoré v priebehu roku vyrábali, ďalej rôzne EKOhry, Motýlia šou a Rozprávkový svet.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]