magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

List primátora mesta Košice Richarda Rašiho občanom
@ Kultúra -> Podujatia      Jul 30 2012 - 13:00 GMT

Košice 30. júl 2012

Vážení Košičania,

už len päť mesiacov nás delí od začiatku výnimočného roku 2013, v ktorom sa Košice stanú Európskym hlavným mestom kultúry. V budúcom roku k nám pozveme celú Európu a verím, že Európa naše pozvanie do Košíc a na východné Slovensko rada prijme. Pretože všetkých bude zaujímať, ako sme my, Košičania, schopní zhostiť sa pridelenia prestížneho kultúrneho titulu nášmu mestu.

Vďaka tomuto najväčšiemu kultúrnemu projektu v bohatej histórii nášho mesta máme neopakovateľnú príležitosť ukázať svetu a dokázať sami sebe, že Košice zaslúžene sú a budú významným a vyhľadávaným kultúrnym a spoločenským centrom, spájajúcim Európu na schengenskej hranici.

Chceme byť na využitie tejto jedinečnej šance, zviditeľniť Košice a Slovensko, dobre pripravení. Pracujeme na príťažlivom, zaujímavom a kvalitnom programe kultúrnych podujatí Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Začali sme s realizáciou investičných projektov, ktoré nám umožnia kvalitnú kultúru ponúkať vám Košičanom a návštevníkom nášho mesta zo Slovenska aj zo zahraničia v moderných a atraktívnych priestoroch.

Projekty, ktoré sme začali realizovať v bývalých kasárňach, krytej plavárni, výmenníkových staniciach, amfiteátri, parkoch a kamenných inštitúciách prispejú k tomu, že po ich ukončení sa všetci budeme cítiť v krajších Košiciach ešte lepšie ako doteraz. Som presvedčený o tom, že budeme právom hrdí na nový Kulturpark na Kukučínovej ulici, na starú krytú plaváreň z ktorej sa stane prvá Kunsthalle - Hala umenia na Slovensku, na lákavú Uličku remesiel, ktorá rozšíri centrum mesta, skrátka na všetky projekty, ktoré budú slúžiť aj po roku 2013 nielen nám, ale aj našim deťom a vnúčatám. Vďaka týmto rekonštrukciám sa Košice už čoskoro stanú krajším a lepším mestom pre život.

Veľmi sa teším na to, keď vás všetkých budeme môcť pozvať do týchto nových alebo vynovených objektov a verejných priestorov. Ešte predtým vás ale chcem poprosiť o pochopenie a zhovievavosť. Súčasťou stavebných prác je vždy hluk, prach, pohyb stavebných mechanizmov, teda ruch, ktorý býva nepríjemný. Žiaľ, je nevyhnutný. Nepotrvá však dlho. Naopak, nadlho po tom, ako skončí, zmení život mesta a nás všetkých k lepšiemu. Myslime prosím spoločne na budúcnosť a buďme trpezliví. Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 si to určite zaslúži.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]