magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Medzinárodná konferencia o biológii jaskýň
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 02 2012 - 17:28 GMT

V dňoch 2. až 7. septembra 2012 sa v Košiciach uskutoční medzinárodná konferencia „21st International Conference on Subterranean Biology“, ktorú organizuje Prírodovedecká fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Ide o unikátnu konferenciu, ktorá je zameraná na biológiu jaskýň. Ústrednou témou konferencie je odhaľovanie biodiverzity jaskynných ekosystémov a ich ochrana. Na konferencii budú prezentované aj nové výsledky z prieskumu jaskýň na Slovensku, ktoré podčiarkujú jedinečnosť prírody našej krajiny.

Na medzinárodnom podujatí sa zúčastní 119 účastníkov z 23 krajín sveta, najmä Brazílie (16), Chorvátska (11), Slovinska (11), Nemecka (8), U.S.A. (7) a Austrálie (6). Konferencie, zamerané na biológiu jaskýň, sa konajú pod hlavičkou „International Society for Subterranean Biology“ v dvojročných intervaloch v rôznych krajinách sveta.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]