magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nevidiaci v ZOO
@ Aktuálne -> Rôzne      Sep 07 2012 - 11:26 GMT

Nevidiaci návštevníci košickej ZOO od soboty spoznajú svet zvierat aj prostredníctvom hmatu. ZOO v Kavečanoch sa stane prvou na Slovensku a jednou z mála v rámci Európskej únie, kde  pribudnú informačné tabule v Braillovom písme.

Zoologickú záhradu v Košiciach v minulom roku navštívilo vyše 180-tisíc ľudí. Z toho 1 až 2 % boli zdravotne postihnutí návštevníci, medzi ktorými sa objavili aj ľudia s bielou paličkou. Myslím si, že v dnešnej dobe je priam povinnosťou každej modernej zoologickej záhrady, aby rovnaký komfort dokázala poskytnúť všetkým svojim návštevníkom. Avšak bohužiaľ, aj napriek tomu, že žijeme v treťom tisícročí, výbava služieb pre zdravotne postihnutých nepatrí ku bežným štandardom ZOO. Je skvelé, že náš areál získa tento nový rozmer,“ povedal riaditeľ Erich Kočner.

Spoločnosť RWE IT Slovakia s.r.o. (RWE IT) vymení v rámci svojho teambuildingu už tretí rok športové aktivity za dobrovoľnícku prácu. Takmer 300 zamestnancov okrem skrášlenia areálu zrealizuje aj osadenie unikátneho orientačného a náučného systému. Projekt pre nevidiacich uskutočnia už tento piatok 7. septembra 2012 v spolupráci so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich v Levoči, kedy osadia informačné tabule pre ľudí bez zraku v priestoroch košickej zoologickej záhrady.

„Prvých päť tabúľ, na ktorých sa vyníma okrem popisu v Braillovom písme aj plastika daného zvieraťa, môžu návštevníci otestovať už túto sobotu. Veríme, že tento výnimočný projekt pritiahne pozornosť aj iných firiem z regiónu a pridajú sa ku tejto iniciatíve. Budeme radi, ak aj na ďalších miestach vzniknú nové možnosti pre ľudí, ktorí čítajú a vnímajú svet prostredníctvom sluchu či hmatu,“ povedal konateľ RWE IT Slovakia Olaf Baumann.

 

 

Doplňujúce informácie:

RWE IT Slovakia s.r.o. poskytuje služby so zameraním na oblasť informačných technológií. Ako jedna  z dcérskych spoločností koncernu RWE patrí k jednej z najväčších multi-utility spoločností v Európe.              Na Slovensku vznikla v apríli 2004 a v súčasnosti v Košiciach zamestnáva takmer 360 zamestnancov.  Spoločnosť za dobrovoľnícky projekt v Krízovom centre Dorka v roku 2010 získala ocenenie VIA BONA 2010 od nadácie Pontis.

RWE IT Slovakia s.r.o. podporuje materskú spoločnosť RWE IT GmbH, ktorá ako poskytovateľ IT služieb vytvára predpoklady pre silnejšie zameranie podnikov RWE koncernu na ich kľúčové obchody. ažisko aktivít RWE IT GmbH tvorí rozvoj, príprava a údržba IT riešení. Viac informácii o spoločnosti získate              na www.rwe.sk

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]