magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Iskre zaujímavé fotografie
@ Kultúra -> Výstavy      Sep 17 2012 - 19:48 GMT

HELLMET PHOTOGRAPHY je názov konceptuálnej a experimentálnej výstavy, ktorú otvoria 18. septembra v Kultúrnom stredisku ISKRA na Uralskej 3, Košičanom sa na nej predstaví fotograf Michal Koňušík, ktorý tvorí pod umeleckým pseudonymom Hellmet Je Žilinčan špecializujúci sa na experimentálnu a konceptuálnu fotografiu. Zaraďujú ho k fotografom mimo hlavných prúdov, inšpirujú ho ľudská bolesť, strach, šialenstvo, ale aj každodenný život. V Košiciach má svoju prvú sólovú výstavu, v rámci ktorej nebude chýbať aj oddelená časť, prístupná pre divákov od 18 rokov. Počas leta vznikli viaceré série fotografií študujúce ľudskú bolesť špeciálne pre túto výstavu.

Niekoľkokrát vystavoval na kolektívnych výstavách na Slovensku, vo Viedni ale aj v americkom Detroite na pravidelných výstavách DAMNED – An Exhibition of Enlightened Darkness (Výstava osvietenej temnoty) spolu s takými umelcami ako sú švajčiarsky výtvarník H. R. Giger, ktorý dostal Oscara za vizuálne efekty k filmu Votrelec, či Marilyn Manson, ktorý sa okrem hudobnej činnosti s rovnomennou kapelou venuje aj akvarelovej maľbe.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]