magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hrnčiarska sa zmení na Multikultúrna
@ Kultúra -> Podujatia      Sep 27 2012 - 13:17 GMT

V piatok 28. septembra sa v čase od 16:00 do 18:00 na rohu Hrnčiarskej ulice a námestíčka pri Miklušovej väznici uskutoční podujatie s názvom Multikultúrna ulička. Návštevníci spoznajú zvyky, kultúru a jazyky rôznych krajín. Na podujatí sa predstaví Francúzska aliancia Košice, Regionálne centrum mládeže,  Rada mládeže Košického kraja, Jazyková škola EnPAL, zahraniční lektori a študenti. Svoje kuchárske umenie predvedie indický kuchár Shreyas Kadam. Návštevníkov čakajú hry, súťaže a množstvo zaujímavých informácií. Cieľom je priblížiť niektoré národnosti, ktoré žijú v multikultúrnom meste, akým Košice určite sú.

Podujatie pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry.

Podujatie Multikultúrna ulička na Uličke remesiel je súčasťou projektu realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.
 

Zdroj: http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/Spoznajte-zvyky-kulturu-a-jazyky-inych-krajin

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]