magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava fotografií z Krosna
@ Kultúra -> Výstavy      Oct 30 2012 - 18:47 GMT

S. Materniak sa narodil sa a žije v Krosne. Je vyštudovaný stavebný inžinier a pracuje vo svojej profesii. Medzi jeho záľuby patrí okrem fotografovania aj cestovanie. Na svojich cestách sa snaží o dokumentovanie navštívených miest. Výstava, ktorú si môžete pozrieť v priestoroch KSK Strojárenská 3. od 7. - 30.11.  so sprievodným mottom : „ZEM, PLANÉTA ¼UDÍ” obsahuje také cykly ako „ZEM SVETA”, „EURÓPA, EURÓPA...”,„ČÍNA”, „ETIÓPIA”, „BORNEO”, „SUMATRA” aj  „ALJAŠKA”. Vystavoval v galériách v Poľsku, na Slovensku a v Litve.

Autor je členom Fotoklubu pri Regionálnom Centre Kultúr Pohraničia v Krosne. Snaží sa materiálne podporovať viaceré kultúrne akcie v umeleckom prostredí Krosna. V jednom z výstavných katalógov Jan Tulik o ňom píše: Mýli sa ten, kto si myslí, že Stanislav Materniak doniesol pekné a unikátne pohľady. On je fotografom, ktorý trpezlivo čaká na vhodné svetlo, na charakteristický tvar úst, hľadá miesta, z ktorých je najlepšie vidieť to, čo chce zvečniť. Vidieť to na výsledkoch, na výstavách jeho fotografií v galériách. Autor pozoruje tiež nádheru okolo nás, ktorú denne míňame, nespozorujeme, alebo sa nám zdá obyčajná. Fotografická tvorba Stanislawa MATERNIAKA predstavuje impozantné obrazy očarujúcej a tajomnej PRÍRODY.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]