magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Literárne stretnutie s Pavlom Rankovom
@ Kultúra -> Literatúra      Nov 07 2012 - 10:52 GMT

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach naplánovala na 8.11.2012 hneď tri literárne besedy s uznávaným slovenským spisovateľom Pavlom Rankovom, autorom románov Stalo sa prvého septembra (alebo inokedy) (2008) a Matky (2011). Prvá sa uskutoční v dopoludňajších hodinách o 9:45 v Hudobnom salóne VKJB /Hlavná 48/ so študentmi z Gymnázia z Poštovej 9. Druhá o 14:00 s poslucháčmi Filozofickej fakulty UPJŠ /Moyzesova 9/ v priestoroch Univerzitnej knižnice a napokon o 16:00 na pobočke KVP /Hemerkova 39/. Podujatie je súčasťou celoslovenského projektu Živý bič: Živá literatúra útočí na čítanky! zameraného práve na knižnice a gymnáziá a je realizované s podporou Anasoft litera.

Pavol Rankov (1964) sa narodil v Poprade. Vysokoškolské vzdelanie získal na Filozofickej fakulte UK v Bratislave, odbor knihovníctvo a vedecké informácie, kde doteraz pôsobí ako vysokoškolský pedagóg. Debutoval knihou poviedok S odstupom času (1995), za ktorú získal cenu Ivana Kraska. Okrem prózy vydal tiež dve odborné publikácie zaoberajúce sa masovou komunikáciou a informačnou spoločnosťou. S románom Stalo sa prvého septembra (alebo inokedy) sa v roku 2009 dostal medzi finalistov prestížnej literárnej súťaže Anasoft litera. Dramatizáciu tohto čitateľmi aj kritikou uznávaného románu uviedlo v roku 2010 Slovenské národné divadlo v Bratislave.  Pavol Rankov žije a tvorí v Bratislave.

 

Mgr. Alena Zavocka

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]