magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Utorok v znamení premiér a súboru VENI ACADEMY
@ Kultúra -> Koncerty      Nov 12 2012 - 15:49 GMT

Druhý festivalový  deň, 12.11. 2012 o 19:00 si vypočujeme spoločný koncert študentov z košického konzervatória a stále známejšieho súboru VENI ACADEMY. Pod názvom koncertu „Štyritridsaťtri“ sa ukrýva napríklad aj uvedenie populárnej skladby amerického skladateľa Johna Cagea 4‘33“ či skladba  Záznam siedmeho dňa Slováka Martina Burlasa. Práve tieto dve skladby si dovoľujeme nazvať vrcholom koncertu aj vďaka ich kontroverznosti.

Matej Demko, talentovaný mladý slovenský  skladateľ, dnes na Hudba novej chuti odpremiéruje dve skladby. Bagately pre klavír otvoria dnešný zaujímavý koncert a hneď po tejto skladbe bude prvý krát uvedená aj skladba Päť kusov pre dychové kvinteto. Ïalšie dve premiéry budú patriť Jozefovi Podprockému a jeho skladbe pre akordeón a klavír, Toccatina Interrupta. S Mariánov Lejavom sa od dnes budeme stretávať na festivale už každý deň. Prvý krát na tomto koncerte odznie jeho deadline:aria pre violončelo a súbor s ľubovoľným obsadením.

Študentský súbor VENI ACADEMY sa stáva čoraz obľúbenejšou komunitou medzi mladými ľuďmi, ktorí v súčasnej hudbe na Slovensku predstavujú pionierov vo svojej generácii. Je to platforma, kde pokračujú staré a vznikajú nové priateľstvá, kde študenti môžu interpretovať skladby, s akými sa bežne v škole nestretnú, a najmä kde sa na ich umeleckom raste podieľajú ich profesionálni spoluhráči z VENI ensemble.

V rámci sprievodných podujatí čaká po koncerte na divákov v oddychovej Tuli zóne festivalu vernisáž výstavy fotografií Lukáša Gála.  Na zaujímavo efektných fotografiách „Hudby novej chuti v obraze“ zachytil umelcov a deti samozrejme s hudobnými nástrojmi.

Aktuálne informácie o dianí na festivale a aj správy zo zákulisia môžete sledovať na našej facebookovej stránke http://www.facebook.com/HudbaNovejChuti?fref=ts.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]