magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

St. Petersburg Ballet Theatre v Steel Aréne
@ Kultúra -> Tanec a Balet      Nov 13 2012 - 18:08 GMT

St. Petersburg Ballet Theatre - pýcha ruského baletu prichádza do Košíc s jedným z najkrajších baletných predstavení, Spiaca krásavica. Vystúpi v Steel Aréne 14.11. o 19. hodine. Originálny scenár napísal Ivan Vsevolozhsky na námet rovnomenného príbehu. Choreografom pôvodnej produkcie bol Marius Petipa. S hudbou Pjotra Iljiča Čajkovskeho je Spiaca krásavica jedným z najznámejších a najkrajších baletných diel všetkých čias.

Od svojho založenia v roku 1994 sa už skupina predstavila na všetkých kontinentoch sveta. Pre obrovský úspech sa pravidelne vracajú nielen do európskych krajín, ale aj USA, Brazílie, Japonska, Číny, Austrálie, Južnej Kórei a na Nový Zéland. Repertoár súboru zahàňa všetky svetoznáme baletné diela, ako sú: Labutie jazero, Luskáčik, Spiaca krásavica, Giselle, Don Quixote a mnoho ďalších.

Spiaca krásavica je jedným z najkrajších baletov z repertoáru klasického baletu. Aj sám Pyotr Tchaikovsky vyhlásil Spiacu krásavicu za najlepší a najkrajší z jeho baletov. Práve pre túto rozprávku o krásnej spiacej princeznej a statočnom princovi, ktorý ju prebudí jediným bozkom, Tchaikovsky zložil niektoré z jeho najkrásnejších hudobných diel. Veľkolepé kulisy a scenérie doslova vtiahnu divákov do rozprávkovej krajiny škriatkov, víl a krásavíc. Choreograf zahrnul všetky prvky večne-trvácnej rozprávky: romantika, poézia, osud, dobro nad zlom, a samozrejme veľa lásky! Spiaca krásavica je romantickým príbehom o princeznej Aurore, ktorú sudička zakliala na večný spánok keď si na jej 16.narodeniny pichla do prsta. Vyslobodiť ju môže len kráľov syn a to bozkom z čistej lásky.


Originálny scenár napísal Ivan Vsevolozhsky na námet rovnomenného príbehu. Choreografom pôvodnej produkcie bol Marius Petipa. S hudbou Pjotra Iljiča Čajkovskeho je Spiaca krásavica jedným z najznámejších a najkrajších baletných diel všetkých čias.
 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]