magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U Löfflera Creative Transgressions
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Jan 31 2013 - 13:41 GMT

Generálny konzulát Maďarska Košice a Múzeum Vojtecha Löfflera Košice srdečne pozýva na slávnostné otvorenie skupinovej výstavy s názvom „Creative Transgressions“. Výstavu, ktorá sa uskutoční v Európskom hlavnom meste kultúry, organizuje generálny konzulát, s podporou Ministerstva zahraničných vecí Maďarska. Vystavujúci umelci sú: Kata Bereczki, Ákos Czigány, Balázs Duronelly, Milorad Krstic, Lilla Makláry, Máté Orr, Dezsõ Szabó, Franciska Szabó,Géza Szöllõsi, Szilvia Takács.

Výstava, ako o tom svedčí aj jej názov, je o prekračovaní hraníc – v  zmysle umeleckom. Prezentuje diela tvorcov, ktorí smelo prekračujú žánrové, technické a tematické hranice a hľadajú nové aspekty a vzrušujúce spôsoby vyjadrenia v oblasti maliarstva, sochárstva, fotenia a inštalácie, vytvárajúc tak nové možnosti známych, či zdanlivo známych prístupov. Kreativita teda v tomto kontexte neznamená iba vytvorenie niečoho nového, nie je to jednoducho vytvorenie nového diela, ale je to aj o tom, ako môžeme nadobudnúť nové významy, prostredníctvom inovatívneho prepracovania a miešania tradičných foriem vyjadrovania a prezentácie.

Výstavu otvorí Zoltán Somhegyi historik umenia, kurátor výstavy 31. januára 2013, /štvrtok,/ o 16:30

Partneri: EDGE Communications,

Art Market Budapest 2013. 

 

Výstava potrvá do 3. marca 2013

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]